• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwe deelkast-locatie in Berghem, neem wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen!

Weet je wat een deelkast is? Berghem heeft al twee deelkasten staan. In de Berchplaets en in de Monseigneur Bekkersstraat staan al zo'n kasten. ONS welzijn heeft weer een nieuwe deelkast-locatie gevonden. Op de Burgemeester van Erpstraat 70, op de hoek van de Hoessenboslaan en Burgemeester van Erpstraat, staat nu ook zo'n deelkast. En ONS welzijn Berghem, Herpen, Ravenstein e.o. heeft wel vier nieuwe deelkasten in de regio mogen

plaatsen! De kasten worden in bruikleen gegeven aan de bewoners. De bewoners beheren en onderhouden de kasten. ONS Welzijn is heel blij dat bewoners dit initiatief zo omarmen.

deelkastburgvanerpstraart 2

 

Deelkast is een kast waar houdbare levensmiddelen ea hygiënische producten in staan. Het is een soort mini-voedselbankje waar je geen lid van hoeft te zijn. De Deelkast is vooral bedoeld als steun voor wie het (momenteel) wat minder goed heeft. Het idee is om elkaar te helpen is: NEEM wat je nodig hebt en GEEF wat je kunt missen. Een ander doel van een Deelkastje is het voorkomen van voedselverspilling. Het product moet onaangebroken zijn, mag niet over de houdbaarheidsdatum zijn en mag geen alcohol of rookwaren bevatten. Verder is alles welkom!

De deelkast is bedoeld om mensen te steunen die het even wat minder hebben. Mensen kunnen er goederen inleggen om te ruilen met andere producten, of je kunt er dingen afgeven die je zelf toch niet meer nodig hebt. Natuurlijk is er ook menstruatie materiaal te vinden.

NIEUW
Deelkast Ravenstein –> Hoge Graaf/ Dorskamp
Deelkast Herpen -> Binnenstraat 12
Deelkast Deursen & Dennenburg -> Luttelveld 12
Deelkast Berghem -> Burgemeester van Erpstraat 70

Andere deelkasten in het gebied
Deelkast Ravenstein -> de Bleek, Walstraat 42
Deelkast Ravenstein -> VidiReo
Deelkast Dieden -> Voorstraat, inrit kerk
Deelkast Berghem -> Berchplaets
Deelkast Herpen -> ‘t Slotje
Deelkast Berghem -> Monseigneur Bekkersstraat 1A

Neem wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen!

En op de Burgemeester van Erpstraat 70 kun je ook terecht voor boeken en kinderboeken. Die staan in de zwarte kasten!