• zonondergang03
  • zomertop04
  • karikaturen1e42017
  • zomertop07
  • vijfjaar1
  • zonondergang04
  • zomertop03

Minder Mobiele leden van “De herfstzon” gaan een dag uit

De minder mobiele leden van seniorenvereniging “De Hefstzon” zijn een dagje weggeweest. Mooiberghem kreeg hiervan een leuk reisverslag binnen: Om kwart over tien kon er ingestapt worden in de bus met een speciale invalidenlift zodat reizigers zitten in hun rolstoel ook in de bus kunnen, tevens is er een loopbrug zodat iedereen makkelijk kan instappen. Om half elf vertrek vanaf het Meester Gielen plein via een hele mooi route door de Maashorst en de Peel naar Aarle Rixtel, waar we om 12.30uur aankomen bij restaurant “De Brabantse Kluis” . 

Bibliotheek Berghem organiseert Gratis Tabletcafé in de Berchplaets

Op 7 september om 14.00 uur is in de Berchplaets weer het eerste tabletcafe. Daarna steeds elke eerste donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.. Het gaat om een initiatief van Bibliotheek Berghem in samenwerking met Digibuurt. Deelname is gratis. Doel van het Tabletcafé is beschikbare kennis, weetjes en trucs met elkaar te delen in een gezellige en ongedwongen sfeer. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld het maken, bewerken en ordenen van foto's en video’s, het lenen van e-books, het installeren van apps en omgaan met sociale media.

50ste verjaardag werd grootst gevierd met bekende Nederlandse zangers

Gisteren werd Alwin van Dijk 50 jaar, en dat werd grootst gevierd. Natuurlijk was het feestje in de Berchplaets en bij binnenkomst begroette de Abraham iedereen welkom. Het was ontzettend druk en gezellig waar men aan drinken en eten niets tekort kwam. De jarige had op zijn grote feest bekende Nederlandse artiesten uitgenodigd zoals Django Wagner, Randy Voet, Marco de Hollander,

Berghemse Horecatijger Alwin van Dijk ziet vandaag Abraham!

Gisteren stond er al een mooi interview in het Brabants Dagblad "de stad van Alwin van Dijk" en precies vandaag viert Alwin van Dijk zijn 50e verjaardag. Deze uit Oss afkomstige horecatijger is sinds zijn jeugd al een begrip in Berghem en verre omstreken. Niet alleen weet hij als geen ander zijn vak als kastelein in de praktijk te brengen, hij kent bijna iedereen bij naam, heeft altijd tijd voor een praatje, meestal gecombineerd met een flinke dosis humor, en is nooit te flauw om iemand te helpen of te sponsoren. Gisteravond brachten bijna 60 abrahams en sarah's een bezoek aan Alwin.