• 2016herfst04
  • 2017herfstpaddenstoelen01
  • 2016herfst05
  • 2017herfstpaddenstoelen02
  • 2016herfst06
  • 2016herfst07
  • 2016herfst08

Afscheid van het oude klooster met schoolherinneringen

Heemkundevereniging Berchs-Heem te Berghem organiseert eind 2017 een afscheidstentoonstelling in het oude klooster over het oude klooster. Berchs-Heem wordt weer ontheemd. Na vier jaar in het oude klooster aan de Willibrordusstraat in Berghem moet de heemkundevereniging weer op zoek naar een nieuwe huisvesting. Het was zeer goed toeven in het oude klooster waar we dan ook met veel plezier op terug mogen zien. Helaas komt hieraan wat ons betreft veel te vroeg een eind aan.

800 paginas Berghemse Geschiedenis op de website van Berchsheem

Na het grote succes van Berchs-Heem door het geheel beschikbaar stellen van al hun fotomateriaal, bidprentjes, gereedschap, etc op de website http://www.beeldbankberghem.nl heeft Berchs-Heem weer een primeur. In haar 25 jarig bestaan heeft de Heemkunde 800 blz geschiedenis van Berghem opgetekend. Deze geschiedenis van verschillende auteurs dat alleen werd aangeboden via hun periodiek ‘’het Vagevenster’’ is nu voor iedereen te zien op www.berchs-heem.nl . Het is een uitgave van 34 Vagevensters met 1 extra Vagevenster over de oorlogsslachtoffers die op het Berghems oorlogsmonument staan vermeld.

Zaterdag 9 december, kerststerrenactie van CV 't kumt wel goet

Na het succes van voorgaande jaren gaan wij: de leden van Cv. 't kumt wel goet de straat weer op. Dit doen we om geld in te zamelen voor de carnavalsvereniging d.m.v. verkoop van kerststerren. Deze kerststerren zijn planten die de kerst symboliseren, ze blijven het mooist bij kamertemperatuur en genoeg water. Deze rood of wit gekleurde kerststerren worden zaterdag 9 december verkocht. Omdat wij helaas niet alle huizen af kunnen gaan, kunnen wij ons voorstellen dat u deze zekerheid wel wilt hebben een kerstster te bemachtigen.
Daarom is er ook de mogelijkheid om een kerstster in de voorverkoop de bestellen!

Nieuwe website voor Club van 100 Berghem Sport

De Club van 100 van Berghem Sport presenteerde deze week een prachtige website. De "Gouden selectie tijden" komen hier weer tot uitdrukking met weetjes, anekdotes en veel, sterker nog heel veel, oude foto's uit de geschiedenis van Berghem Sport. Ook de loopbaan met bijbehorende foto's van alle leden van de Club van 100 worden op www.clubvan100bs.nl geplaatst.