• 2016herfst04
  • 2017herfstpaddenstoelen01
  • 2016herfst05
  • 2017herfstpaddenstoelen02
  • 2016herfst06
  • 2016herfst07
  • 2016herfst08

Kinderboekenweek afgesloten met boekenmarkt bij basisschool Het Molenveld

De kinderboekenweek 2017 is vandaag afgesloten met een boekenmarkt. Op bassischool Het Molenveld was er weer van alles te doen. Er lagen vele en mooie boeken op de tafels. Het thema van de kinderboekenweek 2017 was "griezelen en engerds" en dat was ook wel te zien op de Berghemse basisschool. Mooi Berghem in beeld ging een kijkje nemen en maakte deze impressie.

Woensdag 18 oktober Crea Middag voor Kids in de Berchplaets

Kinderen van de basisschool vanaf 8 jaar kunnen zich alvast aanmelden voor de CreaMiddag op woensdag 18 oktober in Dorpshuis de Berchplaets. We gaan dit keer iets maken in het teken van Halloween. Kijk maar naar de voorbeelden. Meld je zo snel mogelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. want vol is vol. De CreaMiddag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De kosten zijn € 7,50 inclusief consumptie en je gaat natuurlijk met een prachtige creatie naar huis.

Puber en poen, wat kan ik als ouder het beste doen? Vraag ’t Eef!

De gemeente Bernheze, gemeente Oss en de Rabobank Oss Bernheze organiseren op maandag 30 oktober 2017 een informatieavond over pubers en geld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De omgang met geld kan in de opvoeding van een puber best een uitdaging zijn. Hoe ga ik hierover in gesprek met mijn kind? Welke afspraken kan ik maken? Welke grenzen moet ik stellen? En welk voorbeeld geef ik mijn kind met mijn eigen gedrag?

Kinderboekenweek, Rini Boeijen leest voor op de Fonkeling

In oktober is het weer tijd voor de Kinderboeken! Tijdens de Kinderboekenweek, van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober, wordt op scholen, in bibliotheken en in boekwinkels extra aandacht besteed aan kinderboeken. Zo ook hier in Berghem. Riny Boeijen gaf bij op vrijdag 6 oktober bij de Fonkeling 2e stroming uitleg over zijn schrijvers capaciteiten en las ook nog even voor. Met aandachtige gezichtjes als resultaat.