• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport 6 kan zich opmaken voor de bekerfinale!

Dinsdagavond stond de halve finale van het KNVB-districtstoernooi op het programma en hierin streden Berghem Sport 6 en Someren 5 voor een plek in de finale. De vorige bekerwedstrijden werden gespeeld voor een handje vol supporters, maar voor deze halve finale waren er erg veel supporters afgereisd naar Sportpark de Koppelsteeg om Berghem Sport 6 aan te moedigen. Dit zorgde voor een fijne sfeer en toonde aan dat

er echt iets op het spel stond.

De wedstrijd werd klokslag 19:30 uur in gang gezet door KNVB-scheidsrechter Vissers. In de openingsfase werd er door beide ploegen voorzichtig naar mogelijkheden gezocht om kansen te creëren. In deze fase was Someren de bovenliggende partij door hoog druk te zetten op de verdediging van Berghem Sport. Berghem Sport had het lastig om onder deze druk uit te voetballen en dit zorgde voor veelvuldig balverlies en weinig goedlopende aanvallen. Dit balverlies zorgde ook in de 15de minuut voor de openingstreffer van Someren. De spits van Someren rondde een voorzet van de opkomende rechtsback fraai af en zodoende liep Berghem Sport tegen een 0-1 achterstaand aan.

Berghem Sport kreeg na de openingstreffer meer grip op de wedstrijd en het spel verplaatste zich naar de helft van Someren. Dit resulteerde niet direct in kansen voor Berghem Sport, maar in de 25ste minuut scoorde Berghem Sport toch de gelijkmaker. Mels Meijers werd de diepte ingestuurd en kapte zijn tegenstander uit, waarna hij kon aanleggen voor een voorzet. De voorzet kwam er ook, maar deze zeilde schitterend

over de keeper in de verre hoek. In het restant van de eerste helft bleef Berghem Sport het meeste balbezit houden, maar de enige kans die dit nog opleverde werd niet benut. Zodoende zochten beide ploegen met een ruststand van 1-1 de kleedkamers op.

Bij de start van de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Berghem Sport had meer balbezit en Someren probeerde met de lange bal de balvaste spitsen te vinden. Voor beide ploegen was het heel de wedstrijd lastig om kansen te creëren, echter ging de linksback van Someren in de 50ste minuut gruwelijk in de fout. Hij schoof een terugspeelbal recht in de voeten van goaltjesdief Remco Scholte en hij kon ongehinderd richting het doel van Someren. Na een kleine aarzeling wist hij dit cadeautje te verzilveren en zodoende kwam Berghem Sport op een 2-1 voorsprong. Naar aanleiding van de achterstand ging Someren direct aanvallender spelen en Berghem Sport werd in deze fase teruggedrongen naar de eigen helft. Someren kwam echter niet tot grote mogelijkheden, maar waren bij de vele corners en vrije trappen zeer gevaarlijk met hun kopsterke spelers. Dit zorgde dan ook voor enkele hachelijke momenten voor het doel van Berghem Sport, maar de gelijkmaker bleef uit. Het was juist Berghem Sport dat in de 85ste minuut definitief de wedstrijd in het slot gooide en op een 3-1 voorsprong kwam. Een lange bal kwam na een luchtduel voor de voeten van Ryan van Aalst en die aarzelde geen seconde en rondde feilloos af.

Someren probeerde in het restant van de wedstrijd nog wel wat te forceren, maar zelfs na 8 minuten blessuretijd resulteerde dit niet in de aansluitingstreffer. Het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Vissers zorgde daarom ook voor feestvreugde bij Berghem Sport. Ze bereiken met deze mooie overwinning de bekerfinale die gespeeld zal worden op 2 juni op Sportpark Op den Toren van VV Born!

Berghem Sport 6 wil daarnaast iedereen die aanwezig was om het elftal aan te moedigen hartelijk danken voor hun support. We hopen iedereen weer terug te zien tijdens de finale op 2 juni!