• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Groot kampioensfeest bij Berghem Sport!

berghemsport4kampioen01elftalAfgelopen zondag 4 mei was het dan eindelijk zover. Wij van Berghem Sport 4 mochten ons gaan opmaken voor onze kampioenswedstrijd. Het moest gaan gebeuren tegen Maaskantse Boys 2. Eigenlijk hadden wij zelf deze wedstrijd eerder dit jaar verwacht, maar omdat onze enige concurrent TOP 4 na de winterstop nog nauwelijks punten heeft verspeeld, is het onvermijdelijke toch uitgesteld naar 4 mei.

Met een bijna volledig fitte selectie (we hadden 12 man) vertrokken wij met de touringcar naar Maren-Kessel. Die was natuurlijk nodig vanwege de grote supportersschare die mee ging. Na een pittige warming-up van onze aanvoerder Harold en een laatste motivatiespeech van onze coach Lars moest het gaan gebeuren.

Om 11.15 uur werd er afgetrapt tegen MKB 2. Een selectie-elftal met jonge gasten die allemaal 2x in de week trainen. Maar net zoals de thuiswedstrijd, die met 6-1 werd gewonnen, was al snel duidelijk dat wij het beter voetballende team waren. Na een voorzichtig begin viel de 0-1 redelijk snel. Jaspe schoot in eerste instantie nog op de paal, maar wist zelf de rebound binnen te schieten. Dit zou niet de laatste van Jaspe zijn deze dag. Nadat Eric met zijn specialiteit (wachten totdat de bal op zijn hoofd valt) de 0-2 binnenkopte en Jaspe ook nog voor de rust de 0-3 maakte, was het voor iedereen wel duidelijk dat het vandaag goed ging komen. Dat was in de kleedkamer al te merken, want onze vlagger Klaasje had bij aanvang van de tweede helft al een halve tree Apfelstrudelshotjes op. Of in ieder geval kleine flesjes gevuld met gekleurde vloeistof en alcohol.

berghemspkampioen03

De tweede helft zou een formaliteit worden dacht iedereen, maar dit liep even anders. Binnen 5 minuten maakte MKB 2 1-3. Zo er dan toch zoiets als kampioensstress in het team sluipen? Niets was minder waar. Nadat wij een tandje bij schakelde liepen we snel uit naar 1-6. Dat het nog 2-6 werd mocht de pret niet drukken. Het feest kon alvast beginnen. Nadat het zelf 2-9 werd vonden ze het bij MKB 2 wel genoeg geweest. De scheidsrechter werd nadrukkelijk gevraagd om eerder af te fluiten. Maar wij gingen toch nog op zoek naar doelpunt nummer 10. Of vooral onze spits Paul van Hoogstraten. Zijn collega in de spits Jaspe had er al 5 gemaakt, maar Paul nog geen. Eindelijk leek Paul te scoren, maar een speler van MKB 2 wilde absoluut het tiende doelpunt voorkomen en hield de bal met zijn hand uit het doel. Penalty! Onze vaste parttime invalkeeper Mark van Leur (sinds het derde is opgeheven) ging achter de bal staan. Zeer bekwaam schoof hij de bal in de hoek. Met 2-10 op het scorebord vond de scheids het ook genoeg geweest. Na 17 gespeelde wedstrijden waarvan 14 gewonnen, 1 gelijk en 2 verloren en met een doelsaldo van 78 voor en 17 tegen was het kampioenschap binnen! De toeschouwers hadden een spektakelstuk mogen aanschouwen. Na een paar alcoholische versnaperingen bij onze vriendelijke gastheren van MKB gingen we met de bus terug naar Berghem. Daar werd het feest tot in de late uurtjes gevierd onder leiding van DJ Jordy van Erp.  

berghemspkampioen04

Rest ons alleen aankomende zondag nog de uitwedstrijd bij SDDL 2, maar dat kunnen we net zo goed schriftelijk af doen. Er staat toch niks meer op het spel. En als afsluiting van dit kampioensseizoen onze jaarlijkse barbecue.

Via deze weg willen wij natuurlijk ook de nodige mensen bedanken voor de gezellige dag en voor het geweldige seizoen. Als eerste natuurlijk Berghem Sport en het kantinepersoneel, maar uiteraard ook onze sponsoren Kennes Verhuurt en Potec, activiteitencommissie BS 4, Jordy van Erp, de wasvrouw, supporters, partners, kinderen, alle andere familieleden en alle spelers die ons dit seizoen geholpen hebben. Als laatste nog een speciaal bedankje voor onze eigen Frank de Boer. Wij begonnen dit seizoen met 15 spelers en zonder keeper. Lars was ook 1 van die spelers, maar die heeft vanwege een knieblessure het hele seizoen niet mee kunnen doen. Dus we zijn eigenlijk maar met 14 spelers aan het seizoen begonnen, maar elke week stonden er genoeg gemotiveerde spelers op het veld. In je eerste jaar op eigen benen als coach meteen het kampioenschap binnenhalen is maar voor weinige weggelegd. Nog 3 te gaan Lars! Loat ze mar komme, godverdomme!!

berghemsp4kampioen01

berghemsport4kampioen01elftal