• 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eerste ronde van Nederlandse Kartkampioenschappen zijn gereden, Berghemse Oliwier had pech!

Afgelopen weekend vond de eerste ronde van de Nederlandse Kartkampioenschappen van Nederland en België plaats op de kartbaan Home of Champions in Genk. Oliwier Mazurkiewicz nam ook deel op het hoogste niveau. De kwalificatie vond plaats om zeven uur. Ondanks dat Oliwier moe was, eindigde hij als 15e van de 29e. De volgende dag in de halve finale probeerde hij in te halen in de eerste ronde. De kart van de persoon die voor hem

reed, tolde helaas rond en had hij geen kans om te ontsnappen. De kart van Oliwier kwam vast te zitten het gras en voor dat hij er in slaagde om eruit te komen, sprongen de concurrenten ongeveer 30 seconden van hem weg. Dus er was geen kans om ze in te halen, dus gewoon pech! Oliwier eindigde op de 25e plaats.

In de finale won hij na de eerste ronden 12 posities en na elke ronde won hij nog een keer 1 of 2 plaatsen. De concurrentie was erg hevig en als resultaat eindigde Oliwier op de 4e plaats met de beste tijd, waarbij hij 21 concurrenten inhaalde!

Grote felicitaties aan de rijders die op het podium stonden te weten Vince Vanderhallen, Victor Ruyts, Vic Van Campenhout en aan Yenthe Moonen voor een geweldige wedstrijd.
Met dank aan hoofdsponsor M.B.L Metaalbewerking Lasbedrijf voor zijn steun.

De volgende kart4fun-wedstrijd wordt gehouden op 2 maart 2024 op Circuitparkberghem.
Op 16 maart 2024 wordt eveneens het volgende Nederlands Kampioenschap gehouden op de kartbaan Circuitparkberghem.