• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport 6 gaat na zenuwslopende strafschoppenserie naar laatste 16!

Dinsdagavond stond de volgende ronde van de KNVB-districtstoernooi gepland en hierin ontving Berghem Sport 6 wederom een team van HVCH uit Heesch. Ditmaal was het HVCH 8 die naar “de Koppelsteeg” kwam om de strijd aan te gaan voor een plek bij de laatste 16. De wedstrijd begon met veel energie van beide kanten, maar het was Berghem Sport 6 dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

Goaltjesdief Ricky van Orsouw strafte in de 5de minuut een fout in de achterhoede van HVCH genadeloos af. Daarna werd Berghem Sport, door het goede positiespel van HVCH, teruggedrongen op eigen helft en hing de gelijkmaker in de lucht. Echter kwam Berghem Sport in de 25ste minuut, tegen de verhouding in, op een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van HVCH. Echter bleef HVCH de bovenliggende partij in de eerste helft en dit resulteerde in de 30ste minuut ook in de aansluitingstreffer. De teams zochten de kleedkamers dan ook op met een 2-1 ruststand.

De tweede helft werd gespeeld in de stromende regen, hier hadden beide ploegen zichtbaar moeite mee. Het spelbeeld bleef wel hetzelfde. HVCH had veelvuldig de bal, maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Berghem Sport daarentegen kreeg in de counter enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Helaas werden deze kansen niet benut en toen trad de alom bekende voetbalwet in werking: als je hem zelf niet scoort valt hij aan de andere kant. HVCH maakte in de 85ste minuut de gelijkmaker met een zeer fraai afstandsschot.

De uitstekend fluitende scheidsrechter floot niet veel later voor het eindsignaal en dat betekende dat de wedstrijd beslist zou worden door strafschoppen. De welbekende lijstjes werden gemaakt en het was Berghem Sport dat aan de strafschoppenserie mocht beginnen. Helaas werd de eerste strafschop gepakt door de keeper van HVCH en gaf Berghem Sport het psychologische voordeel uit handen. De volgende vier strafschoppen waren allemaal onhoudbaar voor beide keepers, maar de 3de strafschop van HVCH spatte tegen de paal. Beide teams benutte hun volgende strafschop en de stand was dus 3-3. Berghem Sport mocht als eerste aanleggen voor hun laatste strafschop, maar deze werd gestopt door de keeper van HVCH. Nu was het aan HVCH om de strafschoppenserie te beslissen en was het de laatste kans voor Berghem Sport keeper Niels Klaassen om zijn team in de race te houden. Na een kleine psychologische oorlogsvoering kreeg de speler van HVCH de bal en legde aan voor zijn strafschop, maar deze beslissende strafschop werd vakkundig gestopt.

Het bleef dus 3-3 en het kwam nu aan op de spelers die niet op het welbekende lijstje beland waren. Berghem Sport benutte de 6de strafschop vakkundig, waarna de druk voor het eerst in deze strafschopserie bij HVCH kwam te liggen. Wederom zagen we dezelfde psychologische oorlogsvoering van Niels Klaassen en de speler van HVCH kreeg de bal. Hij liep aan…geen overtuigende poging...redding! Berghem Sport 6 wint de bloedstollende strafschopserie met 4-3 en het hele team vierde de overwinning uitbundig op het veld met keeper Niels Klaassen als middelpunt!

Zodoende behaald Berghem Sport 6 voor de tweede jaar op rij overwintering in het bekertoernooi en maakt het zich op voor een wedstrijd bij de laatste 16.