• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oud-Berghemnaar Riny Boeijen te beluisteren in "Hier Meude laache" in de Pas

Oud-Berghemnaar Riny Boeijen ontving voor zijn prachtige verhaal Noes, dat voor het eerst gepubliceerd werd in het Brabantse Boekenweekboek 2014, de prestigieuze Willem Ivenprijs. En in 2016 werd bovendien tijdens het Brabantse Dialectenfestival zijn verhaal Zaddoek bekroond met de Brabantse Dialectpenning 2016. Op zondagmiddag 22 januari staat 'Hier Meude Laache' op het programma in Cultureel centrum de pas in Heesch . Er valt, als je van Brabantse vertellingen houdt, van verhalen met ontroering en humor, tijdens de voorstelling beslist veel te genieten. 

Cor Swanenberg, Riny Boeijen en oud-Heeschenaar Henk Janssen zijn zondag 22 januari 2017 in Cultureel Centrum De Pas in Heesch met hun programma Hier meude laache. De voorstelling begint om 14.30 uur. Tijdens het optreden, dat muzikaal omlijst wordt door accordeonist Henk Verhagen en bassist Emile Böink, vertellen zij op een gemoedelijke manier allerlei boeiende verhalen in Brabants dialect.

Alleskunner Cor Swanenberg, die onlangs gelauwerd werd met de Brabant Bokaal 2016, is niet alleen als auteur maar ook als verteller de onbetwiste nummer één in de wereld van onze Brabantse dialecten. Hij presenteert op een plezierige manier het programma en brengt tevens uit zijn enorm grote en unieke repertoire een paar van zijn allermooiste verhalen. Zijn secondanten zijn Riny Boeijen en Henk Janssen, die Heesch al eens verraste met het boekje Vertelselkes, over vèrkes èn aander goei volk. Oud-Berghemnaar Riny Boeijen ontving voor zijn prachtige verhaal Noes, dat voor het eerst gepubliceerd werd in het Brabantse Boekenweekboek 2014, de prestigieuze Willem Ivenprijs. En in 2016 werd bovendien tijdens het Brabantse Dialectenfestival zijn verhaal Zaddoek bekroond met de Brabantse Dialectpenning 2016. Een eer die Henk Janssen een editie eerder te beurt viel voor zijn verhaal Durskes of chickies. Ook in dit programma passeren weer veel van dergelijke kostelijke verhalen de revue. Er valt, als je van Brabantse vertellingen houdt, van verhalen met ontroering en humor, tijdens deze voorstelling beslist veel te genieten.

Het programma vindt plaats op zondag 22 januari 2017 in Cultureel Centrum De Pas, De Misse 4, Heesch. De voorstelling begint om 14.30 uur en eindigt om circa 16.45 uur. De entree bedraagt € 12,50 per persoon. De auteurs en vertellers treden belangeloos op en de opbrengst is voor de Stichting Brabants.

Toegangsbewijzen zijn online te bestellen via de website www.de-pas.nl alsook bij de theaterkassa van De Pas, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, alsmede één uur voor aanvang van een voorstelling. De Pas is telefonisch bereikbaar onder nummer 0412-451634.