• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Overweldigende belangstelling voor oproep 'Jonge boomplanters gezocht! (5-12 jaar)'!

Op woensdag 28 februari, donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart planten we de eerste 3.000 bomen in het akkergebied tussen de Spaanderstraat en de Osseweg. Uiteindelijk wordt dit een groot bos. Dorpsraad Berghem heeft een oproep 'Jonge boomplanters gezocht! (5-12 jaar)' geplaatst. Maar wegens de overweldigende belangstelling kan niet meer

aangemeld worden. Binnen 'no time' waren alle 3 de dagen volgeboekt! Degene die zich hebben aangemeld, krijgen z.sm. een bevestiging. Je kan je wel opgeven om uitgenodigd te worden voor plantdagen later dit jaar via onderstaande link!

Oproep 'Jonge boomplanters gezocht! (5-12 jaar)'

Meld je dan snel aan voor andere plantdagen:
Aanmelden voor een van de boomplantdagen

Extra feestelijk!
Op de eerste dag, op woensdag 28 februari, is het extra feestelijk. Je plant een of meerdere bomen, we toasten op de opening van het bos en je krijgt ook wat leuks mee naar huis. Op alle drie de dagen wordt de door jou geplante boom voorzien van een houten schijf met daarop jouw naam. Zo kan je de boom later terug vinden. En natuurlijk mag je ook lekker doorplanten als je de smaak te pakken hebt. Graag zelfs.

Waarom bomen planten?
Bomen planten is een goede manier om om te gaan met het klimaat dat verandert. Want een bos zorgt voor schaduw en is het dus niet zo warm in de zomer. En een bos zorgt voor opvang van water. Ook is het een plek waar veel verschillende dieren kunnen leven. En waar jij en ik lekker kunnen chillen of spelen. Want er komen ook natuurspeelplekken in het bos. Kijk maar eens naar onderstaand plaatje.

Wat kost dit allemaal?
De bomen worden geschonken door een groep mensen die zich het Bos van Oss (www.bosvanoss.nl) noemen. Zij zorgen er samen met de gemeente en de provincie voor dat er op
verschillende plekken bos komt in Oss en omgeving. Genoeg woorden. Heb je zin gekregen? Plant dan mee! Zo groeien we samen naar iets moois!

bergsbosschetontwerpjan2024