• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Infoavond Palliatieve Zorg op 7 november in de Merx

Thema avond Palliatieve Zorg 7 november om 20.00 uur in Zalen Centrum De Merx in Berghem. Op zondag 10 september hebben wij als EHBO vereniging Berghem, genoten van een hele bijzondere dag. Dit alles in het kader van 70 jaar EHBO Berghem. Het was een dag waar misschien veel meer mensen hadden willen komen, maar nu was er geen storm of regen maar de zon die er voor zorgde dat de mensen veilig thuis bleven. Dat was zeer begrijpelijk. Daarom nodigen we jullie alsnog uit voor dinsdag 7 november eveneens in Zalen Centrum De Merx voor de jaarlijkse info avond van Vrouwen Contact Berghem en EHBO Berghem.

De toegang is gratis, en omdat wij 70 jaar bestaan wordt u nu ook een gratis kop koffie of thee aangeboden.

Thema is : Palliatieve Zorg en wordt verzorgd door dhr. Hans Coolen hij geeft informatie over wat palliatieve zorg inhoudt en wanneer dit wordt aangeboden.
De heer Hans Coolen is werkzaam als verpleegkundig specialist op de afdeling pijn- en palliatieve geneeskunde in het Radboud ziekenhuis.
In deze functie praat hij dagelijks met mensen over de mooie en minder mooie dingen van het leven. Hij blikt met hen terug op hun leven en kijkt met hen vooruit.
Palliatief verpleegkundigen begeleiden mensen met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten. Dat kan soms jaren zijn en soms dagen of zelfs uren.

Een belangrijk onderdeel van het werk is het verminderen van klachten die er al zijn, of die verwacht kunnen worden. Zoals bijvoorbeeld pijn of misselijkheid, maar ook angst of verwardheid. Ook het praten over keuzes als het einde van het leven dichterbij komt is een van de taken.

Op deze avond worden de aanwezigen meegenomen in wat je kunt verwachten als palliatieve zorg wordt aangeboden. Hans Coolen wil graag zijn ervaringen hierin delen en in gesprek gaan over deze fase van het leven, met of zonder ziekte.

De zaal is open om 19.30 uur Burgemeester van Erp straat 25 Berghem.
U bent van harte welkom en nogmaals de toegang is gratis en de koffie en thee staat voor u klaar.
Namens Vrouwen Contact Berghem en EHBO Berghem.
Ans van der Burgt 06-12875559.