• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Een Gouden Knol voor Willie Gremmen

Willie Gremmen heeft tijdens het bezoek van Prins Sjoerd I en zijn gevolg aan Dé Adjudanten bij Herberg D'n Dort de Gouden Knol gekregen uit handen van President Marc van den Heuvel en prins Sjoerd. De Gouden Knol is de hoogste onderscheiding binnen Stichting Carnaval Berghem en wordt toegekend aan een vrijwilliger die veel (heeft) betekend voor Berghem in het algemeen en het Knollenrijkse Carnaval in het bijzonder.

Willie Gremmen heeft een uitgebreide carnavals CV opgebouwd binnen ons Knollenrijk die begint in 1994 toen Willie toe trad tot de Raad van 11. Hier heeft hij tot 2005 deel van uitgemaakt met als hoogtepunt zijn adjudantenjaar in 2001, waar hij samen met Prins Wim I binnen het thema Science Fiction de scepter mocht zwaaien met hun spreuk "We goan dur vur".

Daarnaast heeft Willie binnen Stichting Carnaval Berghem diverse commissies versterkt. Zo zat hij in de commissie dansgarde (1996-2003), de commissie openbare verkoop (1999-2009) en heeft hij de commissie bouwbegeleiding mede opgericht. Ook was Willie medeoprichter en voorzitter van Dé Adjudanten, de club van voormalig adjudanten, en stond hij aan de wieg bij de totstandkoming van de jubileumkapel De Pretband. Hier wist hij vaak op het juiste moment de touch te geven.

Ook buiten de carnaval heeft Willie zijn sporen verdiend. Op de eerste plaats is daar natuurlijk de KPJ waar Willie, inmiddels erelid, de grondlegger van de zeskamp kan worden genoemd en nog steeds aan dit evenement zijn bijdrage levert. Ook was Willie initiator van de KPJ sportdagen, bekend van o.a. de menselijke piramide welke hij letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte wist te brengen.

Vanuit zijn bedrijf hebben vele Bergse clubs en verenigingen altijd een beroep kunnen doen als sponsor. Zeker vernoemingswaardig is de € 10.000,- die Willie heeft opgehaald tijdens zijn afscheidsreceptie bij Buts Meulenpas voor Stichting Berghem tegen Kanker. Van deze stichting is Willie tevens bestuurslid en verantwoordelijk voor de crossloop en het ophalen van het bevrijdingsvuur.

Willie is ondanks zijn slopende ziekte er bij elk evenement als het even kan present en geheel in stijl met zijn spreuk gaat hij er nog steeds vur. Willie typeert zich als een stille kracht, maar is tegelijkertijd een inspirerend voorbeeld voor menig vrijwilliger die liever op de achtergrond vele activiteiten in Berghem soepel mee draaiende wist en weet te houden.
Wij als stichting Carnaval Berghem zijn trots op zulke vrijwilligers die inhoud geven aan het thema van dit jaar "55 jaar vol wonderen".
Wij feliciteren Willie, zijn vrouw Gertie en de kinderen van harte met deze welverdiende onderscheiding.