• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Tijdens de prijsuitreiking van de jeugdoptocht, de Bèrgse Knol voor Peter Brands

Peter Brands heeft zaterdagmiddag 02 maart 2019 tijdens de prijsuitreiking van de jeugdoptocht de Bèrgse Knol gekregen uit handen van President Marc van den Heuvel. De Bèrgse Knol wordt door het bestuur van Stichting Carnaval Berghem uitgereikt aan die personen die een meer dan verdienstelijke bijdrage leveren of hebben geleverd aan de viering van het carnaval in Berghem.

Peter Brands draagt al ruim 25 jaar zijn steentje bij aan een van de vele Knollenrijkse activiteiten.Peter was Prins Carnaval in 1994, samen met adjudant Jan van Erp, het thema dat jaar was Tropical en hus spreuk luidde " ’t is toch zoë". Na zijn prinselijk jaar heeft Peter tot en met 2003 de Raad van 11 versterkt.

Peter heeft in de afgelopen 25 jaar vele commissies bemand. Zo was hij vanaf 1996 tot en met 2010 actief lid van de commissie jeugd, vanaf 2000 tot en met 2012 lid van de commissie pronkzitting en vanaf 2003 tot en met 2017 lid van de commissie prinsonthulling. Deze laatste twee commissies waren hem op het lijf geschreven, waarbij creativiteit centraal stond en hij zelf het podium letterlijk en figuurlijk kon pakken. Iets wat Peter ook al sinds jaren met veel plezier doet met Trio HGP als deelnemer van de pronkzitting.

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is het feit dat Peter jarenlang de presentator is geweest van de prijsuitreiking van zowel de verlichte als de jeugdoptocht. Dat laatste doet hij nu nog steeds. Naast het vele werk dat Peter voor Stichting Carnaval Berghem doet is hij ook een van de organisatoren van de inmiddels jaarlijks terugkerende Bèrgse tonpraotersavond.

Peter heeft altijd zijn woordje klaar, staat positief in het leven en kenmerkt zich als een doorzetter. Hij is een van die medewerkers van Stichting Carnaval Berghem die inhoud heeft gegeven en nog steeds geeft aan het thema van dit jaar "55 jaar vol wonderen".

Wij feliciteren Peter van harte met deze welverdiende onderscheiding.