• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', kijkje in 't Gement bij 'Leeku's en de Veegers'

De laatste tijd heeft Mooi Berghem artikelen geplaatst met de titel 'Heel Berghem bouwt', het Knollenrijk heeft namelijk heel veel wagenbouwers. Deze keer gaan we voor de laatste keer een kijkje nemen in 't Gement bij 'Leeku's en de Veegers'.  Het is moeilijk te vinden de Valendonkstraat in Berghem. Niet de straat, maar wel het zijweggetje waar Leo van de Wielen woont.

Hier bouwt 'Leeku's en de Veegers' al bijna 22 jaar hun carnavalswagen. Gelukkig stond zus Annemieke op de straat, Mooi Berghem op te wachten.

In de schuur van Leo bouwt deze gezellige carnavalsgroep al 19 jaar. Wel i.c.m. de schuur van Tracon van Leon Manders. In beide schuren werden de ludieke wagens gevormd, gelast, geplakt en geverfd. Drie jaar hebben ze nog bij Rijstenberg gebouwd. Ja, iets ludieks, daar staat 'Leeku's en de Veegers' bekend om. Ze proberen vaak net iets anders te doen als de rest. Zoals een paar jaar geleden, hebben ze eieren gebakken en uitgedeeld in de Verlichte Optocht.

leekeseierenbakken

Deze 22e keer gaan ze met de slagzin, 'Toen het 22 jaar geleden begon, gingen we nog kruipend nor huis achter de ton'. Jaaaaa, die ton! Daar waren ze ook bekend om. Die ton of stamtafel namen ze overal mee naar toe en zo zwalkten ze door Berghem heen. Dat wordt uitgebeeld op deze mooie carnavalswagen met dan meer 1000 lampjes!

'Leeku's en de Veegers' heeft 16 leden. Nou, een correctie... 15,5. Een jonge gast heeft wel of niet een relatie? Of af en toe? Dat is nog niet bekend. Maar dat maakt niet uit, alle leden zijn vaak te vinden op deze bouwlocatie. Ze doen mee in de categorie 'Mini wagens volwassenen' en hun motto is 'meedoen is belangrijker dan winnen' en natuurlijk voor de gezelligheid!

Gezelligheid en plezier maken, dat heeft Mooi Berghem wel ervaren. Er werd flink gelachen en gedold, tussen het plakken en verven door. Na iedere 'bouwavond' wordt er afgesloten in de prachtige kroeg van Leo. Met een pilske worden nog de laatste details besproken. Het was prachtig om bij deze carnavalsgroep te gast te zijn. Houdt nummer 22a in de Verlichte Optocht maar in de gaten!

Hier is een impressie, maar neem maar eens een kijkje op facebook/Leeku's en de Veegers voor nog meer leuke foto's.

{flickr set=72157707014219605}