• toplente06
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt, kijkje bij 1 van de oudste carnavalsverenigingen De Dûrzetters

Over 2 weken is zo ver, dan gaat voor de 37e keer de Verlichte Optocht van start. Mooi Berghem plaatst de laatste tijd artikelen met de titel 'Heel Berghem bouwt', het Knollenrijk heeft namelijk heel veel wagenbouwers. Ze doen er weer alles aan om een schitterende carnavalswagen te bouwen, dus ook een prachtige Verlichte Optocht. Deze keer gaan we kijkje nemen bij CV De Dûrzetters.

Dit is 1 van de oudste carnavalsverenigingen die mee doet aan de Verlichte Optocht. Ze tikken bijna de 40 jaren aan! En ook, een carnavalsvereniging die al veel prijzen hebben binnengehaald bij de grote wagens. Twee jaar geleden, bij de 35e editie van de oudste Verlichte Optocht van Nederland, wist CV De Dûrzetters met de schitterende creatie Toy Story, eerste prijs in ontvangst te nemen. In hun bestaan hebben zij meer dan 10 eerste prijzen binnengehaald! En of ze dit jaar weer in de prijzen vallen, zal ongetwijfeld wel zo zijn. Ze doen mee om een prachtige wagen te bouwen, en de prijs is een tweede.

Zij starten begin oktober, al jaren in de schuur van Jos en Lia van de Wetering. Ze bouwen dan tot en met de optocht, dus zo'n 3 tot 4 maanden. Doordeweeks dagen en op de zaterdag werken nu gemiddeld zo'n 10 personen. Op het laatst zijn ze met veel meer mensen aanwezig om te plakken en te verven. Ook op de zondagen! Omgerekend zitten tusssen 3000-3500 uren in het bouwen van de carnavalswagen, maar wel voor een goed doel: de verlichte optocht in Berghem!!!

Silvana de Jong maakte een paar foto's waar weinig op te zien is. Hoe de carnavalswagen er uit ziet, kunnen jullie zien op zondag 3 maart. Dan vertrekt de Verlichte Optocht omstreeks 19uur in de omgekeerde richting. De start is vanaf de hoek van Irenelaan/Burgemeester van Erpstraat!

Flickr Suite Plugin ERROR! Flickr API-fout: - "Service currently unavailable (Site Disabled)"