• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Sjoerd van de Veerdonk is onthuld als nieuwe jubileumprins van het Knollenrijk.

Zaterdagavond 24 november 2018 werd Sjoerd d’n Urste “onthuld” door Burgemeester Buijs tijdens het 11-11 bal van het Knollenrijk. Dit alles binnen het jubileumthema "55 jaar vol wonderen". Sjoerd van de Veerdonk (35) is zoon van oud Prins Dorus II (1985-1986) en een rasechte Berghemnaar. Hij woont samen met Joyce van den Helm en samen hebben zij een zoon Stijn. In het dagelijks leven is Sjoerd werkzaam als docent maatschappijleer en mentor op P.R.S. Lek en Linge te Geldermalsen. Sjoerd is een echte carnavalsvierder. Sinds jaren deelnemer aan de pronkzittingen, eerst als duo 'Bijvoorbaat Sorry' en tegenwoordig met de groep 'Bettie Akkum Aoi'. Daarnaast heeft Sjoerd verschillende keren meegedaan aan de verlichte optocht. Vernoemenswaardig is zeker ook het feit dat hij medeoprichter en lid is van de carnavalsclub "de Raad van Ongeregeld".

Deze ludieke raad van Elf is ontstaan als grap, maar gaat intussen haar 11e jaar in en heeft dus net als Stichting Carnaval een heus jubileum dit jaar.
Buiten het carnaval is Sjoerd actief binnen vele verenigingen in Berghem. Hij heeft gevoetbald bij Berghem Sport, tennist, kaart en is fervent deelnemer aan de pubquiz in Berghem. Na een actieve handbalcarrière bij de KPJ is hij jaren medeorganisator geweest van de jaarlijkse dorps Zeskamp.

Adjudant is Jan van de Camp (35). Jan, eveneens een geboren en getogen Berghemnaar, en zoon van oud adjudant Henk (1986-1987), woont samen met Yvonne en samen hebben zij 2 kinderen, Stef en Lisa. In het dagelijks leven is Jan verantwoordelijk voor de customer service bij Multi Packaging Solutions te Oss. Jan is evenals Sjoerd een fervent carnavalsvierder en mocht zich zelf Prinsheerlijk noemen in 2009/2010.

Een jeugdbelofte heeft hen als Prins en Adjudant samengebracht om dit jaar het voortouw te nemen bij het 55e jubileumjaar van het Carnaval in het Knollenrijk onder het motto:
‘n Goei moat doet wonderen!