• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Italiaans bezoek aan de boerenbruiloft; 'prachtig feest, mag cv De Bietenbouwers trots op zijn!'

Het is al weer een paar dagen geleden dat de boerenbruiloft werd georganiseerd in dorpshuis de Berchplaets. Maar deze gebeurtenis willen we jullie niet onthouden. Er was namelijk een Itialiaanse man op bezoek in de KnollenKroeg. Deze man is in Brabant geboren maar woont sl sinds 1968 in Italië. Hij komt een paar keer per jaar naar zijn zoon. Op bezoek om klusjes te klaren of konijnen, kippen

en het biggetje eten te geven en natuurlijk voor de gezelligheid. Afgelopen dinsdag waren Willem senior en Willem junior bij de boerenbruiloft. Senior verbaasde zich over de gemoedelijkheid en gemeenschapsgevoel van ons dorp.

'Binnenkomen is even wennen, maar al snel ben je bij vertrouwd volk. Alleen al het feliciteren van de supervriedelijke bruid en bruidegom zorgt ervoor dat er veel reserves even op stal worden gezet en natuurlijk met zoon Willem voel ik toch meteen aan hoe hier een mooi multiefamiliecarnavalsfeest aan de gang is. Mooi die dansmeisjes met hun knap ritmische bewegingen. Wonderlijk deskundige gangmakers, wat een energie!', vertelde Willem senior.

We hebben het over onze kapelaan Willem Renders en zijn vader Willem Renders. Ze heten allebei Willem. Na de geboorte ging pa trots naar het gemeentehuis. Daar aangekomen werd hem gezegd dat hij zijn zoon niet naar hem mocht noemen. Na eventjes nagedacht te hebben zei hij: 'ik noem mijn zoon naar zijn grootvader, Willem'. En dat mocht wel! Willem senior kan er nog steeds om lachen.

Bij de boerenbruiloft kon hij zich goed vermaken. 'Vooral die twee ouwe knakkers in hun gladde pakjes en zelfs de mooie bruid zong goed. Alles zo uitnodigend dat me het bier goed smaakte en de boterhammetjes met spek een prima bodempje vormden.
Kortom een prachtig feest. Mag carnavalsvereniging De Bietenbouwers trots op zijn', aldus Willem senior.

Hier is een onscherpe foto, maar aan de linkerkant zie kapelaan Renders met blauw-gele sjaal en aan de rechterkant zie je Willem senior met een bruine pruik op.

kapelaanrendersenwillemsenior