• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', kijkje nemen bij CV 'Ût Kûmt Nie Zô Nauw'

Over 1 week is zo ver, dan gaat voor de 38e keer de Verlichte Optocht van start. Mooi Berghem plaatst rond deze tijd artikelen met de titel 'Heel Berghem bouwt', het Knollenrijk heeft namelijk heel veel wagenbouwers. Ze doen er weer alles aan om een schitterende carnavalswagen te bouwen, dus ook een prachtige Verlichte Optocht. Deze keer gaan we kijkje nemen bij CV 'Ût Kûmt Nie Zô Nauw'!

Achter in een schuur bij boer Bart bouwen ze hun carnavalswagen en doen dit al voor de 7e keer! CV 'Ût Kûmt Nie Zô Nauw' is niet zo'n grote carnavalsvereniging. Ze hebben maar 13 leden, 10 mannen en 3 vrouwen. Maar wel een hele gezellige club met een echte zanger Stan in de gelederen. Hij zingt de hele tijd en vraag is of hij dan nog bouwt, plakt of schildert? Want mannen kunnen maar 1 ding tegelijk, toch? Alle gekheid op een stokje, de leden bouwen allemaal actief mee en dat is ook veel waard. 

CV 'Ût Kûmt Nie Zô Nauw' verdedigt hun 1e eerste prijs. Vorig jaar stonden zij op de hoogste trede in de caterogie 'wagens volwassen'. In 2018 werden zij ook al eerste bij 'mini wagens'. Dit jaar doen ze mee bij 'kleine wagens volwassen'. Met een wagen 10 meter lang, 5,80 meter hoog en breed? Uhmmm dat weten we niet. Maar eventjes meten... 1, 2 en 3 grote stappen, dus 3 meter! Ze verwerken in deze carnavalswagen 4350 lampjes met veel 'beweging' in de lampjes en de poppen.

Hun carnavalswagen is gericht op een andere zanger, Benny Jolink! Hij is nu al sprekend, zonder dat de kop is geschilderd! Wat Benny Jolink met het thema 'Sport' te maken heeft, verklappen we nog niet. Kom zondag 23 februari vanaf 19.00uur maar kijken. Dan vertrekt de Verlichte Optocht om 19uur in de omgekeerde richting. De start is vanaf de hoek van Irenelaan/Burgemeester van Erpstraat, richting de Merx!

En over kijken! CV 'Ût Kûmt Nie Zô Nauw' is ook present bij de jeugdoptocht, maar niet om mee te doen. Ze organiseren op zaterdag 22 februari wederom een gezellig pleinfeest voor, tijdens en na de jeugdoptocht in Berghem. Op de Wilhelminasingel, bij snackbar 't Bikkeltje, gaat het los met o.a. DJ Indecut, DJ Justin en nog meer bekende en onbekende artiesten. Dus zorg dat je erbij bent en kom kijken!