• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', kijkje bij carnavalsvereniging van prins Dave d'n Urste

Mooi Berghem plaatste vorige jaar mooie artikelen met de titel, 'heel Berghem bouwt'. Omdat het goed is bevallen maakt Mooi Berghem dit jaar weer een reeks. De Verlichte optocht komt er over 1,5 week aan, dan gaat voor de 38e keer de oudste Verlichte Optocht van Nederland van start. Vele bouwers lassen, vormen, plakken en schilderen aan hun carnavalswagen. Deze keer zijn we te gast bij carnavalsvereniging Goei Toei van de prins van Knollenrijk Dave d'n Urste. Ze bouwen in de schuur van boer Bart.

De Berghemse carnavalsvereniging neemt al voor de 25e keer deel aan de Verlichte Optocht. In die jaren hebben ze maar 1 keer de 'grote beker' gewonnen bij de grote wagens. In hun 11-jarige jubileumjaar werden ze 1e! In al die jaren zijn ze ook paar keer eerste geworden bij de kleine wagens. Het gaat hun niet om de prijzen, maar aan het 'meedoen'!

Het thema van de Verlichte Carnavalsoptocht van het jaar 2020 is 'sport'. CV Goei Toei gaat met de 9 meter lange, 3,5 meter brede en 6 meter hoge carnavalswagen, met meer dan 2000 lampjes, mee doen in de caterogie 'kleine wagens'. Ze doen ook mee met een jeugdwagen en die loopt ook mee op de zondag. De carnavalsvereniging heeft met 39 leden en 41 jeugdleden best wel een grote vereniging. Met het aantal jeugdleden is de toekomst is wel veilig gesteld!

Het is een hele klus om iedere jaar weer zo'n prachtige wagen te bouwen. Meestal wordt de wagen gebouwd door de harde kern en als het moet, springen de rest van de leden wel in. Maar gisterenavond was het dunnetjes met bouwers. Sommige leden hadden andere verplichtingen en er waren een paar zieken. De 'diehards' Edwin en Harm hielden de eer hoog en bouwden rustig verder. En op de vraag 'waar is Prins Dave d'n Urste?', was het antwoord; 'Die is onlangs al langs geweest met een kratje bier!'. Natuurlijk heeft de prins van het Knollenrijk druk met andere bezigheden. En in het bestuur maakt hij zich toch nuttig voor CV Goei Toei.

Een groet naar de 'Diehards' en naar de koeien van boer Bart, ging MooiBerghem weer naar huis.

Mooi Berghem wenst CV Goei Toei veel plezier in de Verlichte Optocht, het lukt jullie wel met deze prachtige carnavalswagen!