• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Uitleg van de hints op zoek naar prins van het Knollenrijk!

Jaaaaaaa hier is de uitleg van de hints van de Prins van het Knollenrijk! Natuurlijk waren de hints ook dit jaar weer veeeeeeel te makkelijk. Voor de mensen die het allemaal allang wisten: lees niet verder. Voor de rest volgt hier de uitleg van de hints.

1. Het gokken kan weer beginnen!
Ja, natuurlijk verwijst deze eerste hint naar het jaarlijkse prinsje en adjudantje raden. Maar het is ook gelijk een serieuze aanwijzing. De prins gaat namelijk voor CV Goei Toei weer de CV Goei Toei Toto organiseren.

2. Van oudsher over de Maas.
Dit is een instinker en degene die deze weet, heeft echt geen vrije tijd. De vader van de prins is opgegroeid op ’t Gement, De vader van de adjudant is opgegroeid op ’t Tuureind. Tussen ’t Gement en ’t Tuureind ligt zwemschool De Maas.

3. Samen kleuteren.
Deze zet je direct op het verkeerde been. De prins en adjudant hebben niet met elkaar gekleuterd, maar de jongste telg (Jur) van de prins en de oudste telg (Kim) van de adjudant hebben bij elkaar in de kleuterklas gezeten.

4. Ja-woord op dezelfde dag.
Blijft een leuke. De prins was afgelopen jaar op 3 juni 14 jaar getrouwd, laat dit ook de dag zijn dat de adjudant zijn ja-woord gaf aan de prins om zijn rol in te vullen!

5. Het zijn plattelandsknallers.
Dat ze op het platteland geknald hebben, dat klopt. Maar niet bij het carbidschieten. Ze vieren al enkele jaren samen Oud op Nieuw bij de zus van de prins op d’n Kolluk. En ja, dat is platteland!
6. Ze voelen zich als een vis in het water.

Een hele makkelijke voor degene die goed is in verjaardagen! Ze zijn allebei in maart jarig en kennen allebei het sterrenbeeld Vissen. De adjudant is op 2 maart jarig en de prins op 20 maart.

7. Ze zitten graag aan het stuur.
De prins zit graag in het “be”stuur van verenigingen. Hij zit in het bestuur van de ondernemersvereniging Berghem, CV Goei Toei en van de MVO Wijzer. En de adjudant zit graag aan het stuur van de politiewagen.

8. Speciaal gebrouwen.
Een instinker!! Niets te maken met “een van de Wiel” oftewel Un Brouwer. De prins en adjudant houden gewoon allebei van speciaalbiertjes!

9. Kan ik effe vangen?!
Een directe verwijzing naar de beroepen van de prins en adjudant. De prins reikt vouchers uit vanuit de Kracht van New Business Oss aan bedrijven die met elkaar samenwerken. De adjudant is in het dagelijkse werk bezig om boeven te vangen!

10. Jong gedaan is oud geleerd.
Precies zo bedoeld zoals ie er staat! De heren zijn allebei fanatiek wagenbouwers geweest bij hun eigen clubs. Nu zijn ze nu betrokken bij het bouwen van de jeugdwagens van hun kinderen.

11. Gezamenlijke werkplek.
Het Frans Heesen Stadion is voor de prins iedere dinsdag de uitvalsbasis voor zijn werk voor de Kracht van New Business Oss. Voor de adjudant is het stadion iedere thuiswedstrijd van TOP Oss zijn vaste werkplek.

'Samen blinken we uit' is het motto van Prins Dave en Adjudant Geert-Jan!