• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Na 55 jaar is het doek gevallen voor Raad van elf en grootvorst CV De Bietenbouwers

Vrijdagavond nam carnavalsvereniging de Bietenbouwers tijdens het 11-11 bal bij cafe-zaal Tante Toetje afscheid van grootvorst Cornelis dun Uste, adjudant Piet en de raad van elf. Na 55 jaar is het doek gevallen voor dit gezelschap. De pakken werden voor allerlaatste keer aangetrokken en de steken opgezet. Om 11 over 11 was de historische gebeurtenis voor de oudste carnavalsvereniging van het Knollenrijk. De raad van elf, de grootvorst en

adjudant werden ontbonden, de steken gingen af. Grootvorst Cornelis en adjudant Piet gaan de boeken in als de laatste grootvorst en adjudant van cv de Bietenbouwers.

Er werden vele leden van CV de Bietenbouwers in het zonnetjes gezet. Er was een onderscheiding voor grootvorst Cornelis en adjudant Piet en president Marinus. Prins Sjoerd van het Knollenrijk reikte het uit. Marinus van de Haterd gaf vervolgens zijn laatste speech als president van de Bietenbouwers. Hij kreeg een mooi geschenk voor 35 jaar president te zijn geweest. In die jaren heeft hij ook 35 grootvorsten en adjudanten onthuld en 35 boerenbruidsparen meegemaakt. Willemien Broers en Tonnie van de Haterd kregen de orde van verdienste voor hun jarenlang en vele werk op de achtergrond bij de oudste carnavalsvereniging van Berghem. Ook de partners van de grootvorst en adjudant kregen een bedankje.

Het zal voor vele leden van de Bietenbouwers best wel slikken zijn. Ze hebben jaren lang heel veel mooie momenten beleefd en meegemaakt en veel plezier gehad met hun raad van elf! Eerst was de residentie bij cafe-zaal De Molenhoek en de laatste jaren bij het oude en de nieuwe Berchplaets. Helaas zijn deze prachtige tijden voorbij...

Ze gaan nu in afgeslankte vorm verder zonder de raad van elf en de grootvorst. Ze blijven wel actief als carnavalsvereniging en gaan de bekende activiteiten zoals Tuureindse Zondagmerge, boerenbruiloft, fietstocht en fluitketelschuiven gewoon organiseren.

Foto's Trudy Lakeman