• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Interessante informatieavond bloeddonor worden, wil jij ook levens redden?

Het was dinsdagavond een interessante informatieavond om bloeddonor  te worden. In zalencentrum De Merx in Berghem gaven Mirjam Nijs en Dionne van de Wijgert, beide specialisten bloedinzameling, informatie over de bloedbank Sanquin. In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Dat doet Sanquin samen met donors die met zijn allen zorgen voor een beter leven

van de patiënt. De belangstellenden luisterden aandachtig over het geven van bloed en plasma. Dat werd netjes uitgelegd door Dionne en Mirjam. 

Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs. Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby.

Sanquin heeft bloed-en plasmadonors nodig om de Nederlandse bloedvoorziening op peil te houden. De komende jaren is veel plasma nodig voor het maken van medicijnen. Als donor krijg je voorafgaand aan elke donatie een kleine medische check die bestaat uit een medische vragenlijst, bloeddruk en HB meting. Als je volbloed donor bent mag je als man 5x per jaar geven en als vrouw 3x per jaar. Als je plasmadonor bent dan mag je 1x per 14 dagen plasma geven tot een maximum van 26 x per jaar. Bloed en plasma kun je geven in Oss, Veghel of in Den Bosch. Donors worden vaak opgeroepen.

Interesse en wil je bloeddonor worden? Meer informatie kun je vinden op: www.sanquin.nl

Word bloeddonor en red levens!