• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Geslaagde vitaliteitsdag in dorpshuis De Berchplaets

Op zaterdag 12 maart vond de vitaliteitsdag in Berghem plaats. De werkgroep (Brabant Zorg, GGD Hart voor Brabant, ONS welzijn, gemeente Oss, Sport Expertise Centrum) van Sociaal FITaal organiseerde deze dag in Dorpshuis de Berchplaets in Berghem. De vitaliteitsdag richt zich op de vitaliteit van senioren en is bedoeld voor mensen die plezier en energie willen krijgen in hun leven. N.a.v. een huis-aan-huisbenadering was een afgebakende doelgroep senioren uit Berghem benaderd voor

deelname aan de vitaliteitsdag. Ze gingen door middel van fysieke testen en gesprekken in kaart brengen hoe het met de mensen gaat, of ze graag (meer) zouden willen bewegen, mensen willen ontmoeten en of ze (hulp)vragen hebben waarbij de werkgroep ze op weg kunnen helpen. 

Onderdeel van de vitaliteitstest was een adviesgesprek over van de uitkomsten van de test. Als de wens en behoefte er was, kunnen deelnemers zich ter plekke aanmelden voor verschillende activiteiten of antwoord krijgen op vragen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: deelname aan een beweeggroep, een kaartclub, hulp bij financiële vragen, vragen over gezonde voeding, of over huishoudelijke hulp, etc.

Op deze manier hopen de samenwerkende partijen de gezondheidsverschillen in de gemeente kleiner te maken. De partijen willen bewoners helpen om vitaal te blijven of te worden. Ze willen dit doen op een manier die past bij ieders eigen wens en behoefte. Wethouder Thijs van Kessel (VVD) had een bezoekje gebracht aan de Berchplaets en zag wat werkgroep kon betekenen voor de senioren.

Al met al was het een geslaagde middag in dorpshuis De Berchplaets. Mochten mensen behoefte hebben aan beweegadvies, neem dan contact op met het SEC Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Of plezier hebben in bewegen kunt u bij seniorengym in de Berchplaets terecht!

{flickr set=72177720297301490}