• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bonaire's Dream ligt in de ijskast, eigenaren 't Bikkeltje zijn terug in Nederland!

In November van 2021 begon het avontuur voor Wil en Diana Vink, de eigenaren van snackbar 't Bikkeltje. Ze zijn op 12 november vertrokken naar het prachtige Bonaire waar ze verliefd op waren geworden. Ze hadden inmiddels snackbar 't Bikkeltje verkocht, waar ze al 32,5 jaar met veel plezier hun frietjes bakten. Ze gingen hun droom verwezenlijken in het subtropisch eiland Bonaire waar ze iets nieuws wilden beginnen. Ze hadden een huisje en vervolgens een

auto gehuurd en gingen aan de slag. En dat viel niet mee. Het leek wel, net zoals in dat bekende tv-programma 'Ik vertrek', dat zij met kastje naar de muur werden gestuurd. Van onder andere IND naar KVK.

bonaire03

'Heel veel dingen gebeurden, waar we nog nooit mee te maken hebben gehad', vertelt Wil. Maar ja, ze lieten zichzelf niet uit het veld slaan en gingen met volle moed locaties bezoeken om hun droom te verwezenlijken. 'We hadden op een gegeven moment wel 20 locaties bezocht', zei Wil. De makelaars wisten wat ze zochten en lieten vanalles zien. 'Maar heel veel locaties waren van buiten aantrekkelijk, maar van binnen was het niks. Hout- en betonrot, bouwvallig en slecht onderhouden. En de huizen- en grondprijzen waren, net zoals in Nederland zoveel gestegen'.

bonaire02

Dat zette Wil en Diana aan het denken. 'We zijn nu 10 weken op Bonaire en kunnen niet vinden wat wij zoeken en willen. Ze vragen gewoon de hoofdprijs of het is allemaal oude rommel. We hebben alle wegen bewandeld, die mogelijk waren. En thuis gaan ook alle kosten door'. Daarom heeft Diana een weekje gewerkt in de bediening bij El Mundo, maar dat is heel lastig met de taal.

Dus al met al, bracht het niet wat ze zochten. 'Daarom hebben we besloten dat we vrijdag 28 januari terug naar huis vliegen'. En zo gebeurde het ook. Wil en Diana landden afgelopen zaterdag weer op schiphol en reden weer hun oude huis in Gendt. Dat huis hebben ze nog aangehouden. Ook de hond Kira werd in Berghem opgehaald bij Annie Broers. Ze heeft Kira 3 maanden voortreffelijk verzorgd!

bonaire05

'We hebben heel veel geleerd en veel gezien. We hebben genoten in ons prachtige eiland. Wat een schitterend eiland is het!', liet Wil Mooi Berghem weten. 'Genoten betekent niet dat we nu al onze dromen laten varen. De makelaars weten wat we willen en als ze iets hebben, dan vliegen we meteen weer naar Bonaire'. Ze gaan het nu bekijken vanuit Nederland en zoeken hier weer ander werk. Een parttime baan bij snackbar Loeffen?, oppert Mooi Berghem. 'Haha', lachte Wil.'Dat is verleden tijd in Berghem, maar we zoeken wel iets in de horeca. Dat bekijken we nog in komende tijd'.

'We gaan zeker weer terug en wachten op onze tweede kans!', sloot Diana het gesprek af. En zo is het! Als jullie weer naar Bonaire gaan, laat Mooi Berghem het maar weten. Dan berichten we jullie droom weer!

Meer foto's en info zijn te zien op facebook/OnzeDroomBonaire/

bonaire04