• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Minder Mobiele leden van “De herfstzon” gaan een dag uit

De minder mobiele leden van seniorenvereniging “De Herfstzon” zijn een dagje weggeweest. Mooiberghem kreeg hiervan een leuk reisverslag binnen: Om kwart over tien kon er ingestapt worden in de bus met een speciale invalidenlift zodat reizigers zitten in hun rolstoel ook in de bus kunnen, tevens is er een loopbrug zodat iedereen makkelijk kan instappen. Om half elf vertrek vanaf het Meester Gielen plein via een hele mooi route door de Maashorst en de Peel naar Aarle Rixtel, waar we om 12.30uur aankomen bij restaurant “De Brabantse Kluis” . 

Restaurant “De Brabantse Kluis” is gevestigd in de oude kloosterboerderij van het nabijgelegen klooster. Nadat iedereen een plek heeft gevonden aan de voor ons gereserveerde tafels wordt er een smakelijke koffietafel en rijkelijk voorziene koffietafel geserveerd.Hierna is er gelegenheid om de boerderij te bezichtigen en te wandelen in de kloostertuin waar een Lourdesgrot is nagebootst. De tijd vliegt om en we moeten verder naar Asten waar we het Museum Klok en Peel bezoeken.

Hier worden we gesplitst in twee groepen. Groep groen gaat met een gids het klokkenmuseum bezichtigen, waar we uitleg krijgen over wat er vroeger en nu moest en moet gebeuren om kerkklokken en carillon klokken te maken (gieten) en te stemmen. Groep blauw krijt van een andere gids een uitbundige uitleg van hoe mens en dier leefde in de Peel. Na een ingelaste pauze, voor koffie of ander drank, wisselen groep groen en blauw van museum. Het interessante museum en de enthousiaste gidsen zorgen er voor dat verbaasd horen dat we weer moeten vertrekken dus stappen we allemaal, met de nodige (oude) indrukken, weer in de bus.

De reis gaat nu via een kortere route naar het dineradres in Schaijk waar een uitstekend diner wordt geserveerd. Even na half negen zijn we weer in Berghem en de woorden “di waar unnen helle schonnen dag”, geven in het kort alles weer.