• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Koninklijke onderscheiding voor Betsy Vos-Megens uit Berghem

Vandaag is Mevrouw L.W.M. (Betsy) Vos-Megens uit Berghem koninklijk is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De decoranus ontving deze onderscheiding voor haar brede maatschappelijke inzet bij o.a. Heemdekundevereniging Berchs-Heem, Stichting Zieken en Gehandicapten, en de Pastorale Eenheid Berghem. Ook heeft zij zich jarenlang ingezet als collectant voor landelijke doelen, en heeft ze geholpen bij diverse plaatselijke doelen (o.a. restauratie vd Kerk). Van Harte gefeliciteerd voor deze welverdiende onderscheiding.

Decorandus ontplooit de volgende activiteiten :

- Ondersteuner/mantelzorger van vier ooms en een tante van haar echtgenoot (boodschappen doen, meegaan naar afspraken bij de huisarts en het ziekenhuis en andere voorkomende taken).

- Vrijwilliger bij Heemkunde Berchs-Heem. Zij onderhoudt het gemeentelijk historisch monument de Schutskooi in Berghem.
Ook heeft zij zich ingezet voor de totstandkoming van het Berghems woordenboek ‘Hanna is uit ete verrig’.

- Bestuurslid van de Stichting Zieken en Gehandicapten Berghem.
Ze bezoekt zieken en mensen met een beperking. Bezorgt jaarlijks een kerstpakket. Daarnaast is zij (mede)organisator van de jaarlijkse ontspanningsmiddag en organiseert uitstapjes voor kinderen die buiten Berghem op school zitten.

- Bestuurslid van de Pastorale Eenheid Berghem. Als zodanig was zij de contactpersoon voor de buurt ‘t Tuureind. Ook bracht zij brieven rond voor de Actie Kerkbalans en bezorgde op Witte Donderdag bloemen bij mensen die een steuntje in de rug konden gebruiken.

- In 1953 heeft zij een kind uit een brandend huis gered.

- Van 1975 tot 2010 was zij collectant voor o.a. de Nederlandse Hartstichting, het Reumafonds, de Nierstichting, het Epilepsiefonds en plaatselijke goede doelen (o.a. restauratie van de kerk)

Alle gedecoreerden zijn tijdens de koningsdagviering van harte welkom bij de Berchplaets voor het bijwonen van de ceremonie.