• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Leuke dagtochtjes met de ‘Samen Uit Bus’ van Ons Welzijn.

Even voorstellen: Ik ben Ruud van der Ven uit Berghem en ga als vrijwilliger mee met verschillende dagtochten die door Ons Welzijn worden georganiseerd. Ik begeleid de mensen die meegaan of ik ben die betreffende dag chauffeur. De dagtochten zijn heel verschillend. Er worden o.a. museums bezocht, naar een bloemenpluktuin, naar een concert van bijvoorbeeld Willeke Alberti, naar de tuinen van Appeltern, boottochtjes enz. waarbij u bij reservering thuis wordt opgehaald. Bij verschillende uitstapjes is er koffie of een lunch bij inbegrepen.

Het is natuurlijk altijd de bedoeling dat mensen onder elkaar een gezellige en mooie dag beleven en daarna met een voldaan gevoel weer netjes worden thuisgebracht.

Mensen die het leuk vinden om met de ‘Samen Uit Bus’ een uitstapje willen maken kunnen informatie opvragen en reserveren bij:
Ons Welzijn. Maandag – woensdag en vrijdag tussen 9.30 uur en 11.30 uur
Tel: 088 3742578.
Ruud van der Ven.

Onderstaand een kleine impressie over het uitstapje van woensdag 9 augustus jongstleden naar het Klompenmuseum Vleutse Hoeve in Best.

Vanaf 12.00 uur werden de mensen die meegingen met de bus thuis opgehaald waarna we naar het klompenmuseum gingen. Omstreeks 14.30 uur arriveerden we bij het museum en kregen daar een uitleg en rondleiding over het ontstaan van het museum waar veel houten klompen in allerlei maten te zien waren met daarop met de handgeschilderde motieven.

Daarna werd er een film gedraaid waarin te zien was hoe vroeger houten klompen met de hand en daarna machinaal werden gemaakt. Er werd ons verteld dat vroeger, alleen al in Best, 60 kleine klompenbedrijfjes gevestigd waren. Ook waren er in Best een paar klompenfabriekjes die machinaal wel 200 klompen per dag maakten. Een goede klompenmaker die nog handmatig de klomp maakte, kon er 4 paar op het eind van de dag klaar hebben.

Daarna hebben we koffie met een worstenbroodje genuttigd waarna we ieder een houten klomp kregen die we konden beschilderen. Er was ook nog een leuk winkeltje bij waar je nog een souvenirtje kon kopen. Maar de zelfgeschilderde klomp is ook een mooie herinnering van dit bezoek aan het museum.

klompenruud2023

Mensen die het leuk vinden om met de ‘Samen Uit Bus’ een uitstapje willen maken kunnen informatie opvragen en reserveren bij:
Ons Welzijn. Maandag – woensdag en vrijdag tussen 9.30 uur en 11.30 uur
Tel: 088 3742578.
Ruud van der Ven.