• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kunstgras voetbalveldje in de Piekenhoef is klaar, er wordt met veel plezier gevoetbald!

Het nieuwe kunstgras voetbalveldje in de Piekenhoef in Berghem is klaar. Er wordt al veel gebruik van gemaakt en met veel plezier gevoetbald. Het kunstgrasveld ligt op de locatie van het oude voetbalveldje, gesitueerd in een groenstrook tussen de straten Dotterbloem en Penningkruid, ter hoogte van de straten Boterbloem/Sint-Janskruid. Het oude voetbalveldje werd als ‘niet/ nauwelijks’ bruikbaar aangegeven doordat er veel zand en modder lag. In Piekenhoef was geen

‘goed’ voetbalveld aanwezig. 

piekenhoefvoetbalveldjeklaar 2

Het ontstaan
Het ontstaan van het kunstgrasveld komt vanuit betrokken buurtbewoners die zagen hoe aantrekkelijk het nieuwe kunstgrasveld aan de Kloosterstraat was voor de jeugd in Berghem. De afstand vanuit Piekenhoef tot het veld aan de Kloosterstraat werd voor de jonge jeugd als te ver ervaren. De buurtwoners legde dit voor aan dorpsraad Berghem. De dorpsraad heeft vervolgens contact opgenomen met de gemeente.

Omdat er vanuit de wijkprofessionals ook behoefte was om meer spreiding te krijgen in de voorzieningen voor de jeugd in Berghem kwam een nieuw kunstgrasveld ter sprake. De gemeente heeft gekeken naar een passende en veilige oplossing voor de jeugd en die is gevonden in het aanleggen van een kunstgrasveld op die locatie. Het veldje is klaar, maar aan 1 zijde moet nog een hek als ballenvanger geplaatst worden.

De kinderen zijn er heel blij mee, die kunnen lekker voetballen in hun eigen wijk. Een mooie zet van de buurtbewoners, dorpsraad Berghem en de gemeente Oss!

Oude situatie

piekenhoefvoetbalveldje 1

piekenhoefvoetbalveldje 1