• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Hoe zien de Osse dorpen en kernen er straks uit?

Oss is een gemeente met ruim twintig prachtige dorpen, stadjes en andere kernen. Net als alle gemeenten staat ook Oss voor een flinke uitdaging. Onze vertrouwde omgeving verandert snel. Sommige dingen willen we koesteren, andere zullen verdwijnen. Hoe zorgen we ervoor dat er prettig gewoond, gewerkt en geleefd kan worden? Oss stelt een visie op, waarin de

grote lijn voor de toekomst staat. En vraagt aan mensen uit de stadjes en kernen om mee te denken. Dat kan op donderdagavond 31 maart in de Snoeck in Lith. En op maandagavond 4 april in het Slotje in Herpen en op dinsdagavond 12 april in de Koppelinck in Geffen.

Praat mee op drie avonden
Tijdens deze avonden, onder leiding van een onafhankelijke voorzitter, kan iedereen deelnemen aan het gesprek over verschillende thema’s. Welke dat zijn leest u hiernaast. Wil je meepraten over de leefomgeving in de Osse stadjes en kernen, kom dan naar een van drie bijeenkomsten. We zien op elke avond liefst mensen uit de hele gemeente: jong en oud, al heel lang in Oss of nieuwkomer, gezinnen, ondernemers en vrijwilligers.

Aanmelden
De avonden duren van 19:00-21:00 uur. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw naam, woonplaats en welke avond u bij wilt wonen.
Aanmelden kan tot 29 maart voor Lith en Herpen en tot 10 april voor Geffen. Kijk op www.oss.nl/omgevingsvisie (Denk en doe mee) voor meer informatie.

Praat mee over de leefomgeving op 31 maart, 4 of 12 april in Lith, Herpen of Geffen

Belangrijke thema’s
De thema’s die we op deze avonden willen bespreken zijn: veilig en gezond; verkeer, lucht, extreem weer en voldoende keus aan woningen. Maar ook behoud van het karakter van de dorpen, sluiting van dorpsscholen, fusies van verenigingen en de auto. We willen weten hoe de leefomgeving bijdraagt aan ontmoeten, aan gezond oud worden en je thuis voelen. Veel kunnen de bewoners en ondernemers zelf oppakken: verenigingen, activiteiten, het aantal winkels, vervoer en energie. Maar waar is hulp van een gemeente? Hoe vinden we een goede balans? Tussen bedrijven en bewoners, rust en reuring of vernieuwen en bewaren? Voor nu en voor onze (klein)kinderen.