• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Woonplaats 'Berchem' met een 'C' ligt ook in Luxemburg!

Mooi Berghem plaatste al een paar keer artikelen over dat meerdere plaatsen in Europa de naam 'Berghem' heten. In Belgie ligt de woonplaats 'Berchem', maar eventjes iets zuidelijker zien we ook de woonplaats 'Berchem'. Allebei met een 'C', maar de betekenis is hetzelfde. De naam `Berghem` is waarschijnlijk afgeleid van de woorden `Berga` en `Haim`, die respectievelijk

'Berg' en 'woonplaats' betekenen.

Iets zuidelijker in Luxemburg ligt namelijk de woonplaats 'Berchem'. De snelweg A3, in het zuiden van de stad Luxemburg, komt direct bij het Croix de Gasperich, waar de A6 uit Arlon en Brussel eindigt en de A1 naar Trier begint. De snelweg loopt verder naar het zuiden door het glooiende platteland en passeert de Aire de Berchem, het drukste tankstation ter wereld. Daar ligt het plaatsje 'Berchem'. Misschien heb jij het al gezien toen je op vakantie ging? Even daarna volgt het Croix de Bettembourg, de zuidelijke west-oostsnelweg van Esch-sur-Alzette richting Saarbrücken in Duitsland. Niet ver daarna volgt de grens met Frankrijk.

Een tijdje geleden plaatste Mooi Berghem de volgende artikelen

- Italie: 'Naam 'Berghem' van onze woonplaats is niet uniek!'

- Duitsland: 'Touristische 'Berghem' ligt in het buurland Duitsland!'

- Belgie: Wie was er eerder Berchem Sport of Berghem sport? 

- Limburg: Woonplaats 'Berghem' ligt ook in Limburg

- Luxemburg: Woonplaats 'Berchem' met een 'C' ligt ook in Luxemburg!

Jullie zijn nu een beetje op de hoogte van 'Berghem' in Limburg, 'Berchem' in België en van de woonplaatsen 'Bèrghem' in Italia, 'Bergheim' in Duitsland en 'Berchem' in Luxemburg.

Maar weten jullie nog meer woonplaatsen die 'Berghem' heten in Europa of elders in de wereld? Dan kan Mooiberghem nl het er bijvoegen.