• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Draag paars op Paarse vrijdag 11 december

Op vrijdag 11 december viert Regenboogstad Oss weer Paarse Vrijdag! In dit bijzondere jaar zijn er weinig of zelfs geen activiteiten op scholen, die aandacht vragen voor gender- en seksuele diversiteit als norm. Maar hopelijk dragen wel veel leerlingen en docenten paarse kleding. En daarmee solidariteit tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren.

 

Tiny Tony’s en regenboogboeketten
Regenboogstad Oss vraagt toch extra aandacht voor Paarse Vrijdag. Daarom ontvangen alle voortgezet onderwijs- en Mbo-locaties in Oss Tiny Tony’s van Tony Chocolonely voor hun leerlingen en docenten. Hiermee vieren we niet alleen Paarse Vrijdag, maar ondersteunen we ook een goed initiatief: alle chocolade 100% slaafvrij maken! Daarnaast ontvangt iedere locatie een kleurrijke bos bloemen met een chrysant in de regenboogkleuren.

Op donderdag 10 december gaat wethouder Thijs van Kessel ‘on tour’. Samen met de razende 412TV-reporter Thijs Verhoeven bezorgt de wethouder persoonlijk de Tiny Tony’s en boeketten op drie locaties: De Leygraaf, Maasland College en het TBL. Omdat je in Oss mag zijn wie je bent!

Paarse Vrijdag
Ieder jaar op de tweede vrijdag in december doen scholen door heel Nederland mee aan Paarse Vrijdag. Op Paarse Vrijdag laten leerlingen/studenten en docenten op hun school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.

Regenboogvlag
Uiteraard wappert de Regenboogvlag op 11 december bij de scholen en het gemeentehuis. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag geven gemeente Oss en de scholen een boodschap af aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Regenbooggemeente
Oss is een Regenbooggemeente. Dat is een gemeente die beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).