• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', veel bouwlocaties voor cv ût kûmt nie zô nauw in de afgelopen 11 jaar!

Over een week is het zo ver. Dan gaat voor de 40e keer de Verlichte Optocht van start met maar liefst 39 deelnemers! Mooi Berghem plaatst vanaf 2019 artikelen met de titel 'Heel Berghem bouwt' en die artikelen wil DE nieuws-site van Berghem weer voortzetten. Deze keer gaan we een kijkje nemen in een schuur bij Bart van Schaijk, waar carnavalsvereniging ût kûmt nie zô nauw bouwt. 'Only the lonely' Stan Manders heeft ût kûmt nie zô nauw 11 jaar geleden opgericht. Alleen opgericht? 'Ja, alleen

opgericht. Daar heb ik niemand voor nodig!', vertelt Stan. 'Samen met Pieter van Keijsteren, Cami van Hees en Daan Pittens hebben we de eerste wagen gebouwd'. 

Ze zijn begonnen in een oud schuurtje op 't Tuureind in de Waatselaarstraat waar de carnavalsvereniging de eerste wagen bouwde. Hierna zijn ze 2 jaar welkom geweest op de Hoessenboslaan bij Johan v.d. Wetering. Vervolgens gingen ze weer terug naar 't Tuureind waar ze in een oude schuur terecht konden bij Twan Buuts. Helaas is de schuur ondertussen ook al tegen de grond gegaan. Het jaar daarop konden ze weer op zoek naar iets anders. Uiteindelijk mogen ze bij Peter van Keijsteren 1 jaar bouwen. Gelukkig keren ze weer terug naar 't Tuureind bij Bart van Schaijk. C.V. ût kûmt nie zô nauw is daarna elk jaar welkom bij boer Bart, waar ze natuurlijk heel erg dankbaar voor zijn. De carnavalsvereniging heeft inmiddels al heel wat bouwlocaties gehad in de afgelopen 11 jaar.

De groep bestaat uit 18 leden, een mooi clubje vrienden. Pieter van Keijsteren, Cami van Hees en Daan Pittens zijn er vanaf het begin bij. En de oprichter 'Only the lonely' Stan Manders is zeker nog actief. Carnaval is met de paplepel ingegoten. 'Ginne carnaval da bestao nie!', vertelt de oprichter. Ze doen dit jaar mee in de categorie 'kleine wagens volwassenen'. Deze categorie heeft het grootste deelnemersveld. 'C.V. Nie mouwe mar bouwe', C.V. Laputumokus, C.V. B.C.V's, C.V. Abrakadaver, C.V. Ligeluk Zat, C.V. 'Wa makte me nou', C.V. 't kûmt wel goet en niet te vergeten de nieuwkomer uit de categorie jeugd C.V. De Bèrgse Topperkes. Ze doen dit jaar voor het eerst mee bij de volwassenen. 'Die zouden ook nog zo maar uit onverwachte hoek iedereen kunnen verrassen', vult Stan aan.

'We bouwen niet groter dit jaar omdat we 11 jaar bestaan. Dit heeft ook te maken met gebrek aan tijd en we vinden wat we bouwen al meer dan genoeg. We zijn er wel voor om mee te blijven doen en zo de optocht te behouden in ons mooie Knollenrijk'. 

En hoe staat het met de gewonnen prijzen? 'Onze prijzenkast varieert enorm, maar 1e prijzen mogen hier zeker niet ontbreken. Zo zijn wij er trots op dat wij in bijna elke categorie van de wagens al eens een 1e plaats hebben behaald. In 2017 bij de mini wagens volwassenen (deze categorie bestaat helaas niet meer), in 2018 1e in de categorie wagens volwassenen en in 2023 1e bij de kleine wagens volwassenen. De grote wagens hebben we wel 2 jaar geprobeerd als eerste jeugdgroep die het aandurfden om vanuit de categorie jeugd in een keer de overstap te maken naar de grote wagens volwassenen. Helaas konden we daar niet de winst pakken. Of dat in de toekomst nog eens ooit zal gebeuren, kunnen we helaas ook niet zeggen'. 

En jullie zijn de hofleverancier voor C.V. De Centrumknollen? 'Dat klopt. We leveren de grootvorst Maik dún Urste aan De Centrumknollen. Dat is toch heel mooi!'. 

Vanavond, zaterdag 3 februari, organiseert C.V. ût kûmt nie zô nauw een jubileumfeest samen met C.V Bettergônnie. De Berghemse carnavalsverenigingen gaan er samen met de artiesten Arjon Oostrom, Gassie@Adriaan, Danny Canters en DJ Coenio een geweldig feest van maken. Iedereen is natuurlijk van harte welkom! Kaarten a 11 euro zijn te verkrijgen bij Perry (de Merx) achter de bar en ook te verkrijgen bij de kassa op 3 februari! 

Nog veel plezier en succes carnavalsvereniging ût kûmt nie zô nauw bij jullie feest en bij de 40e Verlichte Optocht. Het zal zeker goed komen!

carnanavalsfeest3febr2024

Zondag 11 februari vertrekt de Verlichte Optocht omstreeks 19 uur vanaf de hoek van Irenelaan/Burgemeester van Erpstraat (zie de route). Mooi Berghem heeft nu al een paar wagens gezien en dat ziet er veelbelovend uit! De prijsuitreiking is weer zoals vanouds in dorpshuis De Berchplaets! 

"De andere artikelen met foto's 'Heel Berghem bouwt':

'HEEL BERGHEM BOUWT', C.V. DE DURZETTERS ZETTEN DOOR IN 44-JARIG BESTAAN MET LANGSTE WAGEN OOIT!

'HEEL BERGHEM BOUWT', CV BETTERGÔNNIE SCHREEF IN BIJ 40E VERLICHTE OPTOCHT MET '11 JAAR (RADIO)ACTIEF'!

Foto's Harold Mazen