• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', cv Bettergônnie schreef in bij 40e Verlichte Optocht met '11 Jaar (radio)actief'!

Over een kleine 2 weken is zo ver. Dan gaat voor de 40e keer de Verlichte Optocht van start met maar liefst 39 deelnemers! Mooi Berghem plaatste vanaf 2019 artikelen met de titel 'Heel Berghem bouwt' en die artikelen wil DE nieuws-site van Berghem weer doortrekken. Deze keer gaan we een kijkje nemen in de Knollenschuur waar carnavalsvereniging Bettergônnie bouwt. C.V. Bettergônnie bestaat 11 jaar en hebben

ingeschreven met '11 Jaar (radio)actief'! Dat is de reden waarom Mooi Berghem een bezoekje brengt aan deze gezellige carnavalsvereniging. Al weer 11 jaar bouwen ze een prachtige carnavalswagen! 

Bettergônnie is in 2013 ontstaan door leerlingen van de groep 8 van basisschool de Fonkeling. Na 11 jaar zijn er verschillende mensen bijgekomen en weggegaan. Er zijn nog 6 leden actief die er bij de oprichting ook bij waren. Maar dit jaar bestaat Bettergônnie uit 18 leden. 'Het eerste jaar hebben we bij Van Bakel transport gebouwd. Daarna zijn we verhuisd naar de Knollenschuur waar we nu voor het 10de jaar bouwen', vertelt Bas van Eldijk. 

En bouwen kunnen ze wel! 'Wij doen dit jaar voor het tweede jaar mee in de categorie “wagens volwassenen”. In deze categorie zitten we samen met C.V. Ut Lûpt en C.V. Ut hiël ketswerrûk. Wij zijn stiekem wel een beetje trots dag wij met ons relatief jong clubje mogen concurreren met deze 2 grote en bekende clubs'. De carnavalsvereniging maakt in dit jubileumjaar weer een schitterende wagen. 'Het is het tweede jaar dat we in deze categorie en in deze afmetingen bouwen. Dit jaar is de wagen 16 meter lang, 7 meter hoog en bijna 4 meter breed'. Dat zijn forse afmetingen! Het ziet er al prachtig uit, zonder dat het helemaal geverfd is en brandende lampjes te zien zijn.

Ze doen mee om de gezelligheid, maar de prijzenkast is natuurlijk aardig gevuld. 'We hebben vooral veel 2de plekken behaald. De hoogtepunten in onze bescheiden prijzenkast is de 1ste plek in de categorie kleine wagens jeugd en natuurlijk de winst in de categorie kleine wagen volwassenen'.

Bettergônnie geeft zaterdag 3 februari een groot feest, samen met C.V. Ût Kûmt Nie Zô Nauw. De Berghemse carnavalsverenigingen gaan er samen met de artiesten Arjon Oostrom, Gassie@Adriaan, Danny Canters en DJ Coenio een geweldig feest van maken. Iedereen is natuurlijk van harte welkom! Kaarten a 11 euro zijn te verkrijgen bij Perry (de Merx) achter de bar en ook te verkrijgen bij de kassa op 3 februari! 'Met het feest willen we samen met heel Berghem vieren dat we al 11 jaar een carnavalswagen bouwen. In de zomer gaan met onze club nog op clubweekend. Dit om met de leden het jubileum te vieren en hopelijk een nieuwe jaarlijkse gewoonte te stichten!'

Nog veel plezier en succes carnavalsvereniging Bettergônnie bij jullie feest en de 40e Verlichte Optocht. Het zal zeker goed komen!

carnanavalsfeest3febr2024

Zondag 11 februari vertrekt de Verlichte Optocht omstreeks 19 uur vanaf de hoek van Irenelaan/Burgemeester van Erpstraat (zie de route). Mooi Berghem heeft nu al een paar wagens gezien en dat ziet er veelbelovend uit! De prijsuitreiking is weer zoals vanouds in dorpshuis De Berchplaets! 

Foto's Harold Mazen