• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

prachtige line-up met o.a. Originals tijdens Abrakadaver festival

Categorie: algemeen

originalsOp vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober viert carnavalsclub AbraKadaver haar 11-jarig bestaan met een festival voor jong en oud. In een grote tent aan de Hoessenboslaan in Berghem genieten bezoekers op vrijdag van de DJ-Night met Vato Gonzalez & MC Tjen en Mental Theo. Zaterdag staat in het teken van live-muziek met onder meer de alles-op-verzoek-band The Originals (zie artikelfoto), waarvan de leden ook in de  Scheveningse bar Crazy Piano’s speelden. Kaarten voor het festival zijn nu te koop bij de CD-Kiosk in Oss en bij Zalencentrum de Merx en Snackbar Silly’s in Berghem.

Ruim twee jaar geleden startten de voorbereidingen voor het festival door een zeskoppige organisatie. Kartrekker Cor Strijbosch: ‘Wat we wilden, was een festival voor zowel jong als oud met nationale en regionale artiesten waar nog lang over nagepraat zou worden. Bovendien meer dan een dag. Vrij ambitieus, dat wisten we. Maar met onze club moest het lukken. Nu we aan de vooravond staan van het muziekfestijn, vind ik het steeds spannender worden. Je werkt er toch al twee jaar naartoe.’ Een week van tevoren wordt al gestart met de opbouw. Het klaar maken van het festivalterrein, het gereed maken van de facilitaire voorzieningen tot het inrichten van de ruimte voor de artiesten en natuurlijk het plaatsen van de gigantische tent.

Wie treden er wanneer op?
Het programma is door de organisatie met zorg samengesteld. ‘Vrijdag is het DJ-Night’, vertelt Strijbosch. ‘Ik verwacht dat er met name jongeren tussen de 16 en 25 jaar uit Berghem, omliggende dorpen en Oss komen voor de populaire DJ Vato Gonzalez & MC Tjen. Zaterdagmiddag starten we ’s middags met een Deutsche Rezeption waar andere clubs en bekenden ons gehuld in traditionele Dirndl’s vergezellen onder het genot van – hoe kan het ook anders – bier en schlagermusik van de Predbant. ’s Avonds gaat het dak eraf met de regionale rockband Empty ATM en aansluitend The Originals met bandleden die we kennen uit de bar Crazy Piano’s. Het leuke is dat zij bijna alle nummers op verzoek spelen. Met Disco Vision als huis-dj kan het al helemaal niet meer stuk. Heel gevarieerd dus en daarom geschikt voor alle leeftijden.’

Kaartjes kopen?
Lijkt het je wel wat om een avond of misschien wel alle dagen naar het AbraKadaver Festival te gaan op 24 en 25 oktober? Koop dan een kaartje (€11) of passe-partout (€17,50) bij de voorverkoopadressen: CD Kiosk in Oss, Zalencentrum de Merx en Snackbar Silly’s in Berghem. Natuurlijk kun je op de dagen zelf ook kaartjes aan de deur kopen als ze nog niet uitverkocht zijn. Die zijn iets duurder.