• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

John Krevel onthuld als nieuwe Prins van het Knollenrijk

BERGHEM – John van Krevel is onthuld als de nieuwe Prins van het Knollenrijk.  Zaterdagavond 25 november 2017 werd John d’n Urste “onthuld” door Burgemeester Buijs
tijdens het 11-11 Bal van het Knollenrijk. John van Krevel (46) is opgegroeid in Lithoijen en sinds 2005 woonachtig in Berghem. Hij is getrouwd met Inge Ketelaars. Samen zijn ze de trotse ouders van 3 kinderen; zoon Jelle, onze jeugd adjudant van vorig jaar en dochters Pleun en Maud. In het dagelijks leven is hij werkzaam als projectleider WTB bij Hellebrekers Technieken in Nunspeet en Oss.



John is een echt carnavalsmens. Hij heeft met zijn vriendengroep ‘De Beugelploppers’ ruim 15 jaar lang carnavalswagens gebouwd waarmee de optochten in het hele Maasland werden afgegaan. Ook met de vriendengroep van zijn vrouw Inge hebben ze samen meegedaan aan diverse optochten. Sinds ze wonen in Berghem nemen ze, samen met hun kinderen, trouw deel aan de jeugdoptocht van het Knollenrijk.

Sinds 2015 is John lid van de Raad van 11 van het Knollenrijk. Hierdoor is hij inmiddels ook beland in een tweetal commissies van Stichting Carnaval Berghem, de commissie Openbare Verkoop en de commissie Jeugdoptocht. Op deze wijze schildert hij mee aan het Carnaval in Berghem. Buiten het carnaval is John zeer actief binnen het bestuur van Stichting Jeugd en Jongeren voor onder andere de kindervakantieweek en de kerstboomverbranding. John is verder ook een echte wandelaar. Hij heeft inmiddels al 11 keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Afgelopen jaar zelfs samen met zijn vader en zijn zoon Jelle.

Adjudant is Mark van Gaal (48). Mark, een geboren en getogen Berghemnaar, is getrouwd met Marisca en samen hebben zij 2 kinderen, Marleen en Mart. In het dagelijks leven is hij verantwoordelijk voor de serviceafdeling bij Gebr. Janssen in Beugen. Mark is zeer actief binnen Scouting Berghem, vroeger als lid en inmiddels in het bestuur. Samen met John is Mark sinds 2015 lid van de Raad van 11 van het Knollenrijk en inmiddels voorzitter van de commissie Openbare Verkoop. Carnaval is hem overigens met de paplepel ingegeven als zoon van één van de oprichters van Stichting Carnaval Berghem en als broer van oud Prins Dimitri heeft hij de kunst van het regeren als Prins en Adjudant alvast af kunnen
kijken.

Samen zullen zij dit jaar het voortouw nemen bij het carnaval in het Knollenrijk onder het motto:
“Samen is ‘t un kouw kunstje”

Foto: Rachelle fotografie