• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Jeu de boulesvereniging Montagne opent nieuwe banen met uitwisselingstoernooi

Categorie: verenigingen

Jeu de boulesvereniging Montagne uit Berghem opent zaterdag 21 september de nieuwe banen met een uitwisselingstoernooi. Het is de eerste keer dat er wedstrijden worden gespeeld op de nieuwe jeu de boulesbanen. Montagne is een paar weken geleden verhuisd naar de Koppelsteeg bij Berghem Sport. De uitwisseling is tegen jeu de boulesvereniging De Lutte uit Enter. Sinds een paar jaar is dit een jaarlijks evenement, afwisselend in Enter en in Berghem.

Bijzondere prestaties van Berghemse triatleten in Almere

Categorie: sport

Zaterdag 14 september vond de Challenge Almere plaatst. Een grote internationale triatlon over twee lange afstanden. Een aantal Triossers reisde af naar Almere voor deze triatlon. Een drietal atleten vertegenwoordigden Trioss op de hele afstand (3,8km zwemmen – 180km fietsen – 42,2km lopen). Op de halve triatlon (1,9km zwemmen – 92,5km fietsen – 21,1km lopen) kwamen ook verschillende Triossers, waaronder Corina Knijnenburg en in het bijzonder

'Berghem ontmoet' op zondag 6 oktober in de Berchplaets

Categorie: algemeen

Saai hè, zo'n zondag? Maar niet op zondag 6 oktober, dan organiseert BerghsLeven tijdens de landelijke week tegen eenzaamheid namelijk een eerste editie van "Berghem Ontmoet". Een manier om nieuwe mensen te leren kennen, mensen die u al kent nog eens tegen te komen, en gezellig bij te praten. Wij zorgen voor koffie met lekkers en een lunch, op onze kosten. We hopen dat u komt. Wilt u graag thuis opgehaald worden?

Carnavalsdorp Berghem viert 55 jaar Knollenrijk op grootse wijze

Categorie: algemeen

Berghem staat tijdens de carnavalsperiode bekend als Knollenrijk. Dit jaar bestaat Stichting Carnaval Berghem, en daarmee het Knollenrijk, 55 jaar. 5 x 11, dat is natuurlijk een echt carnavalsjubileum! Dit wordt groots gevierd. Het carnaval neemt in Berghem een enorm belangrijke plaats in. Ongeveer 50 volwassen carnavalsverenigingen en tientallen jeugdverenigingen (vaak hechte vriendenclubs) zorgen voor een sterke sociale structuur, organiseren door het hele jaar heen activiteiten en evenementen en doen natuurlijk mee met de bekende Verlichte Optocht of de grote Jeugdoptocht tijdens carnaval. Circa 250 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle carnavalsactiviteiten op rolletjes lopen.
Alle reden om flink uit te pakken tijdens het 55-jarig jubileum.

Programma zonnepanelen-actie Berghem-Noord op 19 september is bekend

Categorie: algemeen

Donderdag 19 september om 19.30uur staat de bijeenkomst van de zonnepanelen-actie Berghem-Noord gepland. Op deze avond maakt buurkracht-team Berghem-Noord bekend wie de leverancier wordt. De gekozen leverancier zal het aantrekkelijke aanbod ruimschoots toelichten en natuurlijk kunnen er dan vragen gesteld worden. Het buurkracht-team heeft al laten weten dat zij Berghem-Noord actief hebben benaderd, maar alle inwoners van Berghem kunnen mee profiteren met

Dé bijzondere thriller 'het staat in de sterren' aankomend weekend in de Hoessenbosch

Categorie: verenigingen

Op 20, 21, 27 en 28 september wordt het grimmiger in het bos. Dan speelt de andere helft van de volwassen speelgroep van Hoessenbosch een bijzondere thriller, het staat in de sterren, dé thriller. Eentje die de Osse regisseur Rob van Vliet speciaal voor deze groep spelers schreef. In de voorstelling Het staat in de sterren, dé thriller, waan je je in een jazzy nachtclub uit de jaren twintig.

'Schuif gezellig aan' met de lunch op donderdag 19 september

Categorie: algemeen

De horeca van dorpshuis de Berchplaets verzorgt donderdag 19 september weer een ‘Schuif gezellig aan lunch’. Iedereen die het gezellig vindt om samen te eten en kennis te maken met nieuwe mensen kan om 12.30 uur terecht in de Berchplaets om voor 4,50 te genieten van een lekkere lunch.

Maasland Gilde Oss organiseert op 20 september een natuurwandeling bij Berghem

Categorie: algemeen

Maasland Gilde Oss organiseert op 20 september van 14.00-16.00 uur een natuurwandeling. Van de Groene dijk die vanaf de Maas naar Berghem loopt, is een klein bosje overgebleven. Op die plek is de dijk verstevigd met een bakstenen muur om doorsteken moeilijker te maken. Ernaast ligt een wiel als overblijfsel van dijkdoorbraken. De begroeiing is onlangs uitgedund waardoor het gebied toegankelijker is geworden.