Column; Gewoon is ook gezond, maar wat is dan gewoon?
‘Loop je hopeloos achter als je de dag niet begint met een smoothie van boerenkool en mango? Doe je jezelf tekort zonder een salade met quinoa en zwarte bonen bij de lunch? Kun je nog genieten van een cappuccino met gewone melk erin, en met een gerust hart cupcakes presenteren die gluten bevatten? Eten, ooit een doodgewone bezigheid, lijkt een hele opgave geworden. De ene na de andere voedselgoeroe leidt ons naar de verlichting met ingewikkelde
diëten, de nieuwste superfoods, eetregels, waarschuwingen en aanbevelingen, vaak in het Engels: raw, clean eating, oil pulling, detox challenge, Paleo… Het ene na het andere creatieve voedselblog prijst ingrediënten aan waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en die ineens onmisbaar schijnen: besan, wakame, edamame, stuifmeelkorrels, edelgistvlokken… Je zou er een dagtaak aan hebben om het allemaal bij te houden.’
Mooier dan Lisette Thooft in een artikel uit de happi food zou ik het zelf niet kunnen hebben verwoord. Door alle trends en vernieuwingen in voedselland, is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. ‘Gewoon is ook gezond’. Maar wat is dan gewoon? Heb je tips nodig of wil je weten wat gezonde voeding voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Anna Hecheltjen, diëtiste in Berghem en Oss, 06-33091283.
Lekker eten en koken: www.facebook.com/AnnaVegetarischKoken
Handige tips en nieuwtjes: www.facebook.com/AleidGielisVoedingsadvies
Info over de diëtistenpraktijk: www.aleidgielisvoedingsadvies.nl