Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Burgemeester Buijs voorgedragen voor derde termijn

Politiek 1.561 keer gelezen

OSS | Wobine Buijs-Glaudemans is ook de komende jaren burgemeester van Oss, als het aan de gemeenteraad ligt. De burgermoeder is door de raad aanbevolen aan ‘de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, door tussenkomst van de Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant’ voor herbenoeming.

In een besloten gedeelte van de raadsvergadering waar de burgemeester en de wethouders ook niet bij aanwezig mochten zijn werd de voordracht bekrachtigd. De verwachting is dat de benoeming nu slechts een formaliteit zal zijn.

Buijs is al burgemeester sinds 29 september 2011, en als ze haar derde termijn helemaal uitdient, zal ze op 29 september 2029 afscheid nemen van ‘haar gemeente’.

In een speech afgelopen donderdag vertelde Wobine Buijs dat ze al meer dan elf jaar met ongelooflijk veel plezier als burgemeester van Oss werkt: “Het burgemeesterschap in Oss is nooit saai, en ik ben dus heel erg blij dat u mij nog een aantal jaren tolereert. Ik wil u dan ook bedanken voor uw voordracht. Heel erg bedankt”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant