Jacky van Deutekom. (Foto: Leon Voskamp)
Jacky van Deutekom. (Foto: Leon Voskamp)

Clubicoon Jacky van Deutekom stopt ermee: ‘Het is het juiste moment’

Voetbal 4.459 keer gelezen

BERGHEM | Clubiconen in het voetbal, ze zijn redelijk zeldzaam. Bij Berghem Sport voetbalt er nog wel een ‘echte clubjongen’. Komende zomer hangt Jacky van Deutekom echter zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

door Leon Voskamp

Van Deutekom is een Berghem Sport-voetballer in hart en nieren. Hij begon met voetballen bij de club in zijn woonplaats, speelde van de D- tot de B-jeugd bij TOP, keerde terug naar Berghem Sport en op 16-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Hij speelde daarna nog wel een jaartje in de A1, maar vervolgens bleef hij bij het eerste. Tot aan dit seizoen voetbalde hij altijd in het vaandelteam, met een tussenstap van een seizoen naar O.S.S.’20. “Dat was sportief een geweldig jaar. We hadden een supergoed en hecht team en promoveerden naar de Hoofdklasse.”
Hij keerde terug bij zijn oude liefde en verdween nooit uit de basis. De captain vindt het nu echter goed geweest en stopt met voetballen. “Ik wil meer tijd besteden met mijn gezin”, aldus de 35-jarige Berghemnaar. “Thuis heb ik het er al een half jaar over en nu heb ik de knoop doorgehakt. Ik vond het moeilijk om op de club te vertellen, maar het is het juiste moment. Binnen de club zijn er jonge gasten die klaar zijn om me te vervangen, ik wil ze ook niet in de weg blijven lopen.”
In die vele jaren bij het eerste elftal maakte hij een hoop mee. “Ik heb heel veel nacompetitiewedstrijden gespeeld. Ik hoop dat er dit jaar wedstrijden bijkomen en dat we ons via de nacompetitie veilig spelen. Dat zou een prachtig slot zijn. Wat mijn hoogtepunten zijn? Ik heb kampioenschappen en promoties meegemaakt en gevoetbald met geweldige gasten. Daartegenover staan ook degradaties. Al met al heb ik me altijd 100 procent ingezet voor Berghem Sport. Het is en blijft mijn club.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant