De gele ridder Flynn en zijn beide ouders.
De gele ridder Flynn en zijn beide ouders.

Flynn uit Berghem wil het liefst een gele ridder zijn

Human Interest 4.214 keer gelezen

BERGHEM | Zes operaties heeft hij al achter de rug. Flynn (7) uit Berghem is geboren met een ernstige hartafwijking. Vader Erik Bomers: “Maar vanaf het moment dat de Wish Journey voor hem in beeld kwam, zie ik de echte Flynn: een onbezorgd kind in een magische wereld.”

Bij de twintig weken echo zagen ze het: met het hart van de nog ongeboren baby van Liane en Erik zat het niet goed. Het leven stond meteen op zijn kop. Flynn werd geboren met een ernstige hartafwijking. Inmiddels is hij zeven en is de jongen zes operaties verder. Die laatste was zwaar, een open hartoperatie waarbij zijn borstkas helemaal open lag en een donorklep zijn lekkende en vernauwde aortaklep heeft vervangen. Vader Erik: “Het is een achtbaan. Ons leven bestaat al zeven jaar uit ziekenhuisbezoeken. Na een echo zie je chirurgen vergaderen, steeds weer voelen we die angst en de onzekerheid of er iets gaat gebeuren. Bij iedere controle houd je je adem in. En als je je kind op een operatietafel achterlaat? Je gaat kapot. De gedachte die altijd opkomt: dit kan de laatste keer zijn dat we hem zien.”

In principe kan Flynn ook alles doen wat hij wil. Maar vader Erik merkt dat zijn ziekte langzaam in zijn brein is gekropen. “Bij de eerste operaties had hij nog niet zo het besef, nu is hij zeven en maakt hij alles bewust mee. En vindt hij er wat van. Hij vindt het stom.”

Flynn is een eigenwijze, eigengereide, ontzettend lieve zevenjarige jongen met een rijke fantasie. “Sinds hij vier is roept hij al dat hij een ridder wordt. Dat krijg je niet uit zijn hoofd. We wonen in Berghem en ieder jaar gingen we met zijn zus Yara wel een keer naar de Efteling. Dan zagen we de riddershow van Raveleijn. De lievelingskleur van Flynn is geel en wat ontbrak? Een gele ridder. Nou, daar wist Flynn wel raad op. “Ik ga verhuizen,” riep ie op zijn vijfde. Waarnaartoe? Naar Raveleijn.”

Achter de schermen werken de mensen van Make-A-Wish daarom vol overgave aan een avontuur waar Flynn zich eindeloos op kan verheugen, wat hij intens zal beleven en flink van kan nagenieten. De magie van het leven die zoveel veerkracht geeft, lonkt voor de gele ridder van Raveleijn.

Over Make-A-Wish
Make-A-Wish wil doormiddel van een Wish Journey, met als hoogtepunt de wensvervulling, jonge patiënten de regie over hun leven teruggeven. Het traject van verheugen tot nagenieten is van A tot Z maatwerk. Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren mede dankzij de inzet van ruim 700 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn daarbij samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage.
Meer info: makeawishnederland.org


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant