Berghem Sport - Columbia. (Foto: Leon Voskamp)

1D: Berghem Sport verlaat laatste plek: ‘Alles is nog mogelijk’

Voetbal 3.361 keer gelezen

BERGHEM | Bijna iedereen zal Berghem Sport hebben aangewezen als degradatiekandidaat nummer 1 in de eerste klasse D. Na een dramatische start van de competitie veranderden de Berghemnaren echter van speelstijl en dat bleek succesvol. Door de 3-0 winst op Columbia is de ploeg van trainer Stef Sijbers van de laatste plaats af.

Schot van Jacky van Deutekom. (Foto: Leon Voskamp)

In een fris Berghem kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Joeri Theunisse verschalkte de Apeldoornse doelman en zorgde voor gejuich op De Koppelsteeg. De 1-0 was tevens de ruststand, een verdiende tussenstand aangezien de gasten vrijwel niets konden afdwingen.
In de tweede helft startte Berghem Sport opnieuw scherp. Na zo’n 5 minuten spelen leverde een scrimmage de 2-0 op, waarbij Valentijn Smits het laatste zetje gaf... (of was het een eigen doelpunt?) De Berghemnaren kenden weinig moeite met de gasten en na zo’n 70 minuten werd het ook nog 3-0 door Sem van Vugt.
“Een lekkere en dikverdiende overwinning”, aldus captain Jacky van Deutekom, met zijn bijna 35 jaar de ‘opa’ van het team. “Sinds we een nieuwe weg zijn ingeslagen met dit aanvallendere systeem, doen we het goed als ploeg. We hebben vertrouwen en weten dat dit seizoen nog alles mogelijk is.”

WSV - TOP 4-1
In Apeldoorn ging TOP met 4-1 onderuit bij WSV. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong, waarna Sam van Veldhoven de spanning terugbracht. Dichterbij kwamen de Ossenaren niet, want het werd uiteindelijk een ruime nederlaag. Door het verlies is het gat met nummer 6 RKHVV gegroeid tot vier punten.