Berghem Sport - TOP. (Foto: Leon Voskamp)
Berghem Sport - TOP. (Foto: Leon Voskamp)

1D: TOP pakt drie zwaarbevochten punten tegen Berghem Sport

Voetbal 1.889 keer gelezen

BERGHEM | Sv TOP heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Berghem Sport. Het was de thuisploeg dat minimaal een punt verdiende, maar met een 1-2 nederlaag onder de douche stapte. “Een heel belangrijke overwinning voor ons, we nemen wat afstand van de onderste regionen”, aldus TOP-trainer Bas Gösgens.

door Leon Voskamp

Er waren pas 30 seconden gespeeld of Berghem Sport stond al op 1-0. TOP-doelman Just van de Vondervoort ging in de fout en Davy van de Leur profiteerde. Dezelfde Van de Vondervoort liet daarna zien een goede keeper te zijn, want met goede reddingen voorkwam hij de 2-0. Het spel golfde op en neer met vooral veel strijd aan beide kanten. Kort voor het rustsignaal was het Aram Pusters die met zijn schot de stand gelijk trok. Er waren wat protesten aan Berghemse kant, omdat kort voor de goal Van de Leur onderuit zou zijn gehaald.

In de tweede helft opnieuw veel strijd en een Berghem Sport dat op jacht ging naar de nieuwe voorsprong. Zonder succes, want de (grote) kansen werden niet benut. Ook niet uit een indirecte vrije trap vanaf zo’n tien meter toen Frank Wijdeven in het eigen zestienmetergebied zijn been gevaarlijk hoog hield. TOP was de enige ploeg die nog tot scoren kwam. Pusters werd onderuit gehaald en nam zelf de verantwoordelijkheid bij de penalty. Mathijs van Lier had geen antwoord op de inzet van de spits. TOP hield -met een flink portie geluk- stand tegen het tiental van Berghem Sport (rode kaart Mats van den Broek, red.) en pakte drie zwaarbevochten punten. Gösgens: “Het was een moeilijke pot, maar voor ons tellen puur de punten. Na de winterstop zal het voetballend wel beter moeten dan vandaag.”


Trainer Stef Sijbers van Berghem Sport noemt de nederlaag ‘zuur’. “In de kantine werd geroepen dat we recht hadden op een punt, maar ik vind dat wij drie punten verdienden. Je koopt er niks voor, maar we speelden een goede wedstrijd. Als ik zie hoe we voetballen, dan gaan we na de winterstop zeker punten pakken. Ondanks de nederlaag heb ik toch een positief gevoel overgehouden.”

Nieuws bij Berghem Sport is dat afgelopen week de staf van het tweede elftal opstapte. De reden zou te maken hebben met het feit dat het tweede -uitkomend in de reserve hoofdklasse- niet over een keeper kon beschikken, omdat het eerste de beide beschikbare doelmannen meenam.

Eerste klasse D:
Berghem Sport - TOP 1-2
Voorwaarts T - Woezik 3-2
FC Winterswijk - SC Bemmel 0-0
MASV - De Bataven 3-0
RKHVV - SDO 4-1
WSV - Leones 1-0

1. SC Bemmel 11-24
2. De Bataven 10-22
3. MASV 10-21
4. FC Winterswijk 11-21
5. WSV 10-17
6. RKHVV 10-16
7. TOP 10-15
8. Voorwaarts T 10-14
9. Leones 10-11
10. Woezik 10-10
11. SDO 10-7
12. Columbia 10-5
13. Berghem Sport 10-4

Berghem Sport - TOP. (Foto: Leon Voskamp)
Doelman Just van de Vondervoort. (Foto: Leon Voskamp)
Bas Gösgens, trainer van sv TOP. (Foto: Leon Voskamp)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant