Afbeelding
Berghem Sport.

1D: Zware tegenstanders voor TOP en Berghem Sport

Voetbal 813 keer gelezen

Met FC Winterswijk komt er zondag een tegenstander van formaat naar het sportpark van sv TOP. De runner-up in de eerste klasse D won haar laatste vier wedstrijden, waarvan de laatste met 5-0 van SDO. De Ossenaren zijn op eigen veld echter ijzersterk, dus is er sprake van een aantrekkelijk affiche.

Titelaspiraties heeft TOP niet, maar ambities om in de bovenste regionen mee te draaien, zijn er wel. De doelstelling van ‘buurman’ Berghem Sport is niet degraderen, maar die lat lijkt nu al te hoog te liggen. Na 6 duels is het puntentotaal 0 en het doelsaldo van 4-21 is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Komende zondag wacht het ambitieuze MASV dat goed in vorm is.

Trainer Stef Sijbers gaf afgelopen zondag tegenover Kliksport opnieuw aan dat hij een zwaar seizoen verwacht. Het moet een jaar worden waarin de (veelal) jonge spelers veel gaan leren. Die kennis kunnen ze echter volgend seizoen niet toepassen in de eerste klasse als het zo doorgaat. De Berghemnaren staat met stip op nummer 1 als degradatiekandidaat. Sijbers geeft ook aan dat hij ondanks de prestaties van het eerste elftal erg positief is over de toekomst van de club. “Er kloppen al jeugdspelers op de deur en als ik kijk naar de jeugdopleiding, dan ziet dat er echt veelbelovend uit. Met de toekomst van Berghem Sport zit het wel goed. Met zoveel talent weet ik zeker dat Berghem Sport de komende jaren uit kan groeien tot een stabiele eersteklasser.”
Het beleid van TOP en Berghem Sport is heel anders dan veel andere teams in deze eerste klasse. Maar om ‘te overleven’ met vrijwel alleen eigen jongens, is een behoorlijke uitdaging.

Eerste klasse D:
1. De Bataven 6-18
2. FC Winterswijk 7-18
3. SC Bemmel 7-16
4. MASV 6-12
5. TOP 7-11
6. RKHVV 6-10
7. WSV 6-8
8. Voorwaarts T 6-7
9. Leones 6-7
10. Woezik 7-7
11. SDO 7-6
12. Columbia 7-4
13. Berghem Sport 6-0

TOP - FC Winterswijk
MASV - Berghem Sport
De Bataven - Columbia
Woezik - SC Bemmel
WSV - RKHVV
Leones - Voorwaarts T

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant