Afbeelding

Hakken met Party Animals op Hoessenbosch Festival

Algemeen 1.596 keer gelezen

BERGHEM | Berghem staat dit weekeinde in het teken van het Hoessenbosch Festival. Een van de grote namen zijn de Party Animals. In aanloop naar dit optreden had Kliknieuws een interview.

Party Animals: ontstaan in de jaren 90, dat betekent al drie decennia en nog steeds een succes?

Jazeker, met drie nummer 1 hits op een rij en honderden optredens waren de Party Animals de meest succesvolle act in de 90s en het gevoel van dat moment wordt nu al meer dan 25 jaar overgeleverd van generatie naar generatie.

 Kunnen de jonkies van nu het gabbergevoel van de succesjaren ‘vertegenwoordigen’?

Nou pas maar op, er zit een “jonkie” bij die al meer dan 10 jaar shows doet. Het gaat altijd geleidelijk, als iemand Party Animal wordt, dan heeft deze al een paar jaar meegedaan als invaller, als er iemand een keer niet kan. En regelmatig valt er ook wel eens een ex-Party Animal in, Party Animals worden niet zomaar willekeurig van de straat geplukt! 

Is er nog iets van een gabbercultuur anno 2022?

De gabbercultuur was iets uit de jaren 90. Nu is er weer een nieuwe jongerencultuur, maar er zijn zeker jongeren nu die net zulke gabbers zijn als hun voorgangers vroeger, alleen heet het nu niet zo.

Het publiek, zijn dat de gabbers van toen, nu dus veertigers of ook jongeren?

Alles door elkaar, van 15 to 65.. We komen in alle hoeken van het land op alle soorten evenementen en we krijgen overal leuke reacties. We passen de show ook wel aan, als er een doorgewinterd feest publiek is bijvoorbeeld doen we ook wel eens wat hardere nummers die minder bekend zijn. Andere keren doen we juist vooral de bekende hits.

Is het concept nog steeds hetzelfde? En zo ja wat houdt dat in?

Party Animals zijn in de zomer van 1995 begonnen als dansers/MC’s van Flamman & Abraxas tijdens een Duitse tour. De DJ’s vervingen zichzelf eind 1995 door een team met geluidsmensen en tourmanagers en zo werden de dansers/MC’s een zelfstandige act: de Party Animals.

De DJ’s konden zo de studio in om nog meer hits en ook albums te maken. De show wordt door Flamman begeleid, die komt ook nu nog regelmatig mee naar de shows en regelt op de achtergrond samen met Muziek en Showbureau Jan Vis de optredens. Een samenwerking die net zo lang bestaat als de Party Animals zelf..

Dit jaar hebben we een ‘nieuw concept’ uitgeprobeerd: Party Animals vs Flamman & Abraxas waarin Flamman de muziek weer live mixt terwijl de Party Animals een XXL show doen: een beetje hoe het ooit begonnen is dus. I Wanna Be a Hippy komt dan ook voorbij en de Flamman & Abraxas hits en ook vergelijkbaar klinkende nummers zoals de Pat B remix van Bella Ciao. Dat is enorm bevallen en dat willen we volgend jaar best nog eens vaker gaan doen, misschien wel hier in Berghem?! 

Wat kan het publiek in Berghem verwachten?

En knalshow vol melodie en energie, bassdrums & breakbeats, meezingers, voetjes van de vloer, schudden met die billen en eindigen met nog een keer alle registers open!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant