Afbeelding

Chris Deluxe blaast iedereen omver met zijn draaiskills

Algemeen 1.295 keer gelezen

BERGHEM | Berghem staat volgend weekeinde in het teken van het Hoessenbosch Festival. Een van de grote namen is Chris Deluxe. In aanloop naar dit optreden had Kliknieuws een interview met de bekende dj.

Hoe ben je eigenlijk dj geworden? 
“Van jongs af aan ben ik al bevlogen van muziek en draaien. Sinds mijn 15e draaide ik al in de lokale discotheek en vanuit daar kwam ik steeds vaker op andere plekken terecht zoals in de clubs, festivals etc. Vanaf 2015 werd ik ook steeds vaker uitgenodigd bij verschillende radiostations. Zo draai ik vanaf 2018 bij SLAM! en ben ik vanaf 2019 wekelijks bij Radio 538 in de ochtendshow te horen.”

Hoe zou je je stijl omschrijven?
“Mijn stijl is eclectisch, ik probeer zo veel mogelijk muziekgenres door elkaar te mixen waardoor er steeds weer nieuwe creaties ontstaan. Zo wissel ik house, urban, pop en classics in hoog tempo met elkaar af. Ik ben altijd creatief met de muziek bezig. Tegenwoordig heb ik ook mijn eigen ‘Chris Deluxe’ app die je in de app store kunt downloaden. Via deze app zijn meer dan 150 mixen van mij te beluisteren waarbij alle genres voorbij komen.”

Je doet onder meer de ochtendshow bij 538, wat nog meer?
“Naast de ochtendshow bij Radio 538 ben ik ook regelmatig bij SLAM! te horen. Buiten deze radioprogramma’s om, draai ik verder door het hele land en in het buitenland op festivals, bedrijfsevenementen en in de clubs. Ook maak ik veel besproken muziekvideo’s voor social media.”

Nederlandse dj’s staan bekend wereldwijd, er zijn er veel, hoe verklaar jij dat succes? En hoe onderscheid je je dan?
“Nederland is een klein land, dat uitblinkt in veel dingen zoals muziek en dj’s. Er is veel talent en dit talent geeft weer inspiratie voor de nieuwe dj’s waardoor dit elkaar besmet en de Nederlandse Dj’s op een hoog niveau draaien. Ik probeer mij te onderscheiden door mijn mixtechnieken en grapjes met muziek in mijn dj set te verwerken. Ook speel ik met teksten uit verschillende nummers en wissel ik snel af tussen de genres zodat ik voor een breed publiek kan draaien.”

Je staat op megafestijnen als Zwarte Cross en Mysteryland, hoe is het dan om op een relatief klein festival als Hoessenbosch in Berghem te spelen? En zijn er verschillen?
“Juist omdat het een wat kleiner festival is, is het vet om voor een wat intiemer gezelschap te draaien. De geschiedenis heeft mij geleerd dat de kleinere feesten soms juist de gezelligste kunnen zijn. Ik heb ooit op een besloten feest met 15 mensen gedraaid, dit feest staat nog steeds in de top 5 van leukste boekingen. Het verschil tussen een groot en klein festival is, dat je bij een klein festival vaak dichter op je publiek staat en er meer persoonlijk contact mogelijk is.”

Wat kan het publiek in Berghem verwachten?
“Het beste is natuurlijk om dit zelf te komen ervaren. Als je van verschillende muziekstijlen houdt en een hoop verrassingen in de muziek wilt beleven, wil je mijn set zeker niet missen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant