Afbeelding
Willem van der Burgt. (Foto: Ad Megens)

1C: Berghem Sport knap op vierde plek, HVCH haalt drie punten op bij Alverna

Voetbal 1.680 keer gelezen

Berghem Sport is de trotse nummer vier op de ranglijst van de eerste klasse C. In deze klasse boekte HVCH de eerste overwinning van het seizoen. TOP ging met 2-0 onderuit bij koploper FC Eindhoven. Ook Erp en Rhode liepen tegen een nederlaag aan.

NEC - Berghem Sport 0-2
Na de 0-9 nederlaag van NEC tegen FC Eindhoven AV kon het twee kanten opgaan. Zouden de Nijmeegse amateurs vol voor sportieve revanche gaan of is het zo slecht gesteld met het zelfvertrouwen dat het een makkie zou worden voor Berghem Sport? De waarheid ligt ergens in het midden. NEC wilde wel, maar is geen ploeg met heel veel kwaliteit en bovendien is het meer los zand dan een team. Voor rust stond het al 0-2 door twee goals van Davy van de Leur. “Hij stond vandaag in de spits omdat Donny van Herpen zich afmeldde met rugklachten. Davy is in alles de tegenpool van Donny: klein, behendig, snel, maar heeft dus ook een neusje voor de goal”, zegt trainer Willem van der Burgt. Na rust was het wachten op de 0-3, maar die viel niet. “We kregen zoveel ruimte, maar hebben daar niet voldoende van geprofiteerd.”

Alverna - HVCH 2-3
Uit met 2-3 winnen van Alverna is knap. HVCH-trainer Roy de Haan was dan ook te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Jan van de Haterd tekende voor de vroege 0-1. Nog voor rust boog Alverna echter de achterstand om in een 2-1 voorsprong. HVCH kwam scherp uit de kleedkamer en al snel was het gelijk. Na de 2-2 kon het alle kanten opgaan. De enige kans die werd benut, kwam van het lichaam van Guus van de Wijgert, de vervanger van Roy Vissers. De Haan: “De afgelopen weken zag ik op de training dat we zichtbaar een behoorlijk niveau aantikken. Het is mooi om te zien dat de jonge spelers zich goed ontwikkelen. Vandaag zag ik een HVCH dat keihard werkte en een echt en hecht team was. Dat moet ook wel tegen Alverna, dat gewoon een goede ploeg is. Volgende week komt FC Eindhoven op bezoek. De koploper, maar als we met dezelfde energie als vandaag spelen dan zie ik kansen.”

Erp - EFC 0-2
De scherpte die Erp de eerste twee wedstrijden wel had, was er vandaag niet tegen EFC. De ploeg uit Eersel nam drie verdiende punten mee naar het zuiden van de provincie. Erp-trainer Jurgen van Wanrooij. “Het was niet goed genoeg. Voor ons zaak om dinsdagavond herstel te pakken in de lastige bekerwedstrijd tegen Boekel Sport.”

Rhode - Nemelaer 0-4
Opnieuw een ruime nederlaag voor Rhode. Nemelaer won met 0-4, maar had de wedstrijd niet heel anders gelopen als Simon van de Wetering na zo’n 55 minuten spelen de gelijkmaker had gemaakt? Die 1-1 viel echter niet en na iets meer dan een uur spelen moesten de Rhodenaren met tien man verder na een directe rode kaart van Bas van Kuringen. In het laatste half uur profiteerde Nemelaer optimaal van de numerieke meerderheid en trof nog drie keer doel: 0-4.