Meneer Verouden wordt gevaccineerd in Sportcentrum Berghem.
Meneer Verouden wordt gevaccineerd in Sportcentrum Berghem.

Vaccinatielocatie in Berghem gaat aantal priklijnen snel verdubbelen

Algemeen 2.655 keer gelezen

BERGHEM | De grote sporthal in Sportcentrum Berghem is in minder dan een week tijd omgetoverd tot een vaccinatielocatie. Afgelopen dinsdag werd de vijfde vaccinatielocatie van GGD Hart voor Brabant geopend, vandaag mocht de pers een kijkje komen nemen.

In het Sportcentrum is gestart met twee priklijnen, maar komende maandag wordt dat aantal verdubbeld. Eind april/begin mei hoopt de GGD in Berghem acht priklijnen te hebben. De ambitie is dan om 800 mensen per dag te kunnen vaccineren. Dit zijn in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen en zorgmedewerkers. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. Vaccineren kan bij de priklijnen, maar er staan ook bedden waar mensen gevaccineerd kunnen worden. Vaccineren -tot nu toe alleen met Pfizer- gebeurt zeven dagen per week tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Wanneer meer vaccin beschikbaar komt, kunnen de openingstijden verruimd worden.
Arnold Reusken, sectormanager regio’s GGD Hart voor Brabant is heel blij dat in samenwerking met de gemeente Oss Sportcentrum Berghem in beeld is gekomen. “Een geschikte locatie waar je goed kunt parkeren en waar alles veilig verloopt. Complimenten dat hier in vijf/zes dagen een vaccinatielocatie is neergezet.” GGD Hart voor Brabant hoopt op korte termijn ook vaccinatielocaties in Boxtel, Uden en Waalwijk te hebben.
Meneer Van Eeuwijk uit Hedel was één van de mensen die vandaag een prik kreeg. “Was dit alles?”, vroeg hij verrast aan de medewerkster van de GGD toen hij merkte dat alles was gezet. Eén priklijn verder was de reactie van de heer Verouden uit Gemonde vrijwel identiek: “Dit ging wel heel snel en makkelijk.” Binnenkort keren ze terug in Berghem voor de tweede prik.

Meneer Van Eeuwijk in Sportcentrum Berghem.
Priklijnen in Sportcentrum Berghem.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant