De vloer is lava wint De Bèrgse Kinderkwis
De vloer is lava wint De Bèrgse Kinderkwis

Winnaars De slimste mens van Bèrge en De Bèrgse Kinderkwis bekend

Algemeen 1.183 keer gelezen

BERGHEM | Cor Strijbosch is de slimste mens van Bèrge. Als pubquizorganisator van Met de Fles op Tafel wist hij hoe hij met het kwisbijltje moest hakken. De Bèrgse Kinderkwis werd dit jaar gewonnen door ‘De vloer is lava’. Dit team ging er ook tijdens de eerste editie vorig jaar met de winst vandoor.

De slimste mens van Bèrge -het digitale alternatief van De Bèrgse Kwis- kampte op 28 december met wat technische problemen. Toch hadden ongeveer 300 deelnemers het geduld om alle vragen te doorlopen. Vanwege de vertragingen heeft de organisatie wel besloten één vragenblok te skippen. Voor Cor Strijbosch maakte dat geen verschil: hij is de winnaar van de digitale kwis. Nu mag hij zich een jaar lang de slimste mens van Bèrge noemen.
Voor de kinderen was er wel een echt kwisboekje, net zoals bij de grote kwis. In totaal deden er 24 teams mee tijdens de tweede editie. Vorig jaar waren er twee winnaars: De vloer is lava en Yannick, Quinten en friends. Dit jaar sloot een deel van Yannick, Quiten en Friends zich aan bij De vloer is lava en dat bleek een gouden combinatie. Het leverde wéér een eerste plaats op.
De prijzen zijn op 30 december uitgereikt door de organisatie van De Bèrgse Kwis. Binnenkort verschijnt de complete uitslag op www.debergsekwis.nl.

Cor Strijbosch is de slimste mens van Bèrge
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant