Foto bij Oma Peetje.
Foto bij Oma Peetje.

Oude tijden herleven bij Oma Peetje in Berghem

Zakelijk 3.114 keer gelezen

BERGHEM | Oma Peetje. We kennen het inmiddels als de naam van de nieuwe eetgelegenheid van familie van Gaal. Na twee dagen geopend te zijn, moest de boel echter weer op slot. Nu zou je kunnen zeggen dat het bij voorbaat al een risico is om een restaurant in deze tijd te openen. Voor de Van Gaaltjes was dit juist hét moment om hun lang bewaarde plannen te verwezenlijken. “Zonder corona was dit er nu echt nog niet geweest”, drukt Stephanie interviewer Alwin van Erp (voorzitter van Ondernemers Vereniging Berghem) op het hart.

Nog een voordeel: oma Peetje herself – inmiddels 75 jaar oud - heeft nu wél de tijd om haar eigen recepten nog beter tot recht te laten komen. “Ze is hier al zes keer binnengelopen met weer een nieuwe versie van haar pudding”, lacht de familie. “Maar lekker dat-ie is.”

Hoop
Lachen kunnen ze wel, Perry, Elle, Roel en Stephanie. Daarachter schuilt natuurlijk ook grote frustratie. Sinds maart kunnen zij feesten, partijen en festivals op hun buik schrijven. Niks geen grote oud & nieuwparty of carnavalsplannen in het verschiet. Gelukkig was er nog de succesvolle zomerformule Playa del Merx en de in coronatijd gelanceerde borrelkaart waar ze nog een lach van op hun gezicht krijgen. De waarheid is dat deze Berghemse familie financieel flink moet inboeten. De horeca wordt keihard geraakt en de pijn daarvan is duidelijk voelbaar. "Dit moet zo niet te lang duren”, aldus Perry. Alle hoop is daarom gevestigd op het signaal dat de restaurants weer open mogen. Het handjevol mensen dat de afgelopen jaren nog weleens gebruik heeft gemaakt van de ruimte waar ooit Café den Brok en de Platanus huisden, kent het niet meer terug. Loop je nu binnen, dan zie je pak ‘m beet vijftien tafels. Allemaal voorzien van kaarsen, een klein bloemetje en op de tafel een ouderwetse koektrommel. O ja, en onder je voeten een Perzisch tapijt. "Om dat nostalgische gevoel te creëren hebben we alle kringlopen uit de buurt afgelopen”, zegt Stephanie. Ouderwets is het trouwens allesbehalve. In het midden prijkt de bar die met groen glanzende tegels en gouden richels de eyecatcher vormt. Erachter een Italiaanse koffiemachine. Nostalgie met een modern randje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant