1C: Opnieuw pak slaag voor Berghem Sport, Rhode verrast FC Eindhoven AV

Voetbal 2.925 keer gelezen

Twee wedstrijden gespeeld, nul punten. Doelsaldo 4-13. Berghem Sport heeft kennisgemaakt met de eerste klasse. Na de 1-5 nederlaag tegen Best Vooruit volgde vandaag bij Leones opnieuw een pak slaag: 8-3. In dezelfde eerste klasse C won Rhode verrassend met 3-1 van de amateurs van FC Eindhoven.

Met rust stond Leones al met 6-1 voor tegen Berghem Sport. “Alles moet kloppen bij ons om het niveau van de eerste klasse te halen. En dat klopte vandaag zeker niet. We hebben absoluut niet laten zien wat we kunnen en moeten”, aldus Berghem Sport-trainer Willem van der Burgt. Hij zag in de eerste helft dat zijn ploeg met fasen aardig meevoetbalde, maar te slordig was en cadeautjes weggaf. “We moeten ons meer gaan focussen op die momenten van balverlies.” In de tweede helft liep Leones uit naar 7-1, waarna Bram Kappen en Donny van Herpen (penalty) tegen scoorden. Van Herpen miste vervolgens een strafschop om er 7-4 van te maken. Het duel eindigde uiteindelijk in 8-3. “Laten we voorop stellen dat er iets moet gaan veranderen. Het is nu nog heel vers en we moeten nog bekijken hoe we het in gaan vullen. Ik wil ook van gedachten wisselen met de spelers. Maar achterin zijn we kwetsbaar en we moeten iets gaan doen. Natuurlijk wisten we vooraf dat we weleens een pak op de broek zouden krijgen, maar niet dat dat al in de eerste twee wedstrijden zou gebeuren.” Volgende week speelt Berghem Sport thuis de derby tegen TOP.

Rhode - FC Eindhoven AV
FC Eindhoven AV is dit seizoen waarschijnlijk één van de betere ploegen in de eerste klasse C. Bij Rhode lieten de Eindhovenaren ook zien over veel kwaliteit te beschikken. Het kwam dan ook niet verrassend op een 0-1 voorsprong. De bezoekers waren voetballend beter en hadden veel balbezit, waarbij Rhode loerde op de omschakeling. Op een goed moment -vlak voor rust- was het Rolf van den Boogaart met de gelijkmaker. In de tweede helft liet Rhode meer durf zien en kreeg het meer controle. Bij de bezoekers nam de onrust toe. Een kwartier voor tijd was het Rhode met de 2-1. Een diepe bal werd door Geert Oerlemans op waarde geschat en de keeper werd verschalkt met een zacht tikje. Zeven minuten voor tijd viel de beslissing. Bas van Kuringen werd op volle snelheid onderuit gehaald door de doelman. Een fraaie duikeling die een penalty opleverde. Mark van der Zanden maakte er vanaf 11 meter 3-1 van. “Een goede overwinning van ons. Ik denk dat menigeen verrassend opkeek toen ze de uitslagen voorbij zagen komen”, aldus een tevreden trainer Hans Lathouwers.